FORUMUL INSPECTORATULUI ŞCOLAR JUDEŢEAN HUNEDOARA

Forumul permite utilizatorilor să-şi expună ideile, opiniile şi documentele într-un mod organizat. Scopul forumului este să faciliteze comunicarea.
Decembrie 9th, 2021, 10:25 am


Cine este conectat

Cine este conectat Avem 24 utilizatori conectati recent :: 0 inregistrati, 0 ascunsi si 24 vizitatori (Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi in ultimele 240 minute)
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1537 in data Noiembrie 1st, 2021, 6:36 pm

Utilizatori pe aceasta sectiune: Nu sunt utilizatori inregistrati si 24 vizitatori

UTC + 2 ore [ DST ]
Deschide un nou topic Raspunde acestui mesaj  [ 1 mesaj ] 
Autor Mesaj
 Titlul mesajului: Evaluări Naționale la finalul cls. a II-a, a IV-a și a VI-a
MesajScris: Mai 11th, 2021, 10:04 pm 
Neconectati
Membru

Inscris: Ianuarie 22nd, 2008, 12:07 pm
Mesaje: 668
10.05.2021

Comunicat de presă

Evaluările Naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a, debutează în data de 12 mai, când 3198 de elevi din clasa a VI-a vor susține proba scrisă de Limbă și comunicare, pentru ca în 13 mai, aceeași elevi să susțină proba scrisă la Matematică și Științe ale naturii.
Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar, la finalul clasei a IV-a, include trei probe care vor fi susținute de cei 3015 de elevi din județul nostru astfel: proba de Limba română - în 18 mai, proba de Matematică - în 19 mai, iar joi, 20 mai, un număr de 94 de elevi care studiază în clase cu predare în limbile minorităților naționale, vor susține proba de Limba maternă.
Competențele fundamentale dobândite de elevii clasei a II-a vor fi evaluate pe parcursul probelor susținute de cei 2718 de elevi din județ în zilele de: 25 mai – Limbă română și limba maternă (scris), 26 mai – Limbă română și limba maternă (citit), 27 mai – Matematică (scris). Vineri, 28 mai, 88 de elevi care au urmat cursurile clasei a II-a în limba maternă, susțin proba de Limba română pentru minoritățile naționale (scris și citit).
Evaluările Naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a vor fi susținute de elevii tuturor unităților de învățământ, prin participare fizică, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, conform calendarului aprobat, indiferent de scenariul după care se organizează activitățile didactice la nivelul unității. Durata alocată rezolvării testelor de evaluare este de 30 de minute pentru fiecare test administrat elevilor din clasa a II-a, respectiv, de 60 de minute pentru testele administrate elevilor din clasele a IV-a și a VI-a.
Rezultatele evaluărilor vor fi comunicate doar părinților elevilor. Cele obținute de elevii claselor a II-a și a VI-a vor fi utilizate pentru elaborarea unor planuri individualizate de învățare, iar cele ale elevilor din clasele a IV-a, vor avea rol de diagnoză de sistem la nivelul ciclului primar de învățământ.


Biroul de presă al Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara


Sus
 Profil Trimite mesaj privat  
 
Afisati mesajele precedente incepand cu:  Sortate dupa  
Deschide un nou topic Raspunde acestui mesaj  [ 1 mesaj ] 

UTC + 2 ore [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatori pe aceasta sectiune: Nu sunt utilizatori inregistrati si 24 vizitatori


Nu poti crea un noi topice in acest forum
Nu poti raspunde topicelor de pe aceast forum
Nu poti modifica mesajele tale din acest forum
Nu poti sterge mesajele tale din acest forum
Nu poti aduce atasamente pe acest forum

Cauta dupa:
Sari la:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Varianta in limba romana © 2007 roadiro Grup