FORUMUL INSPECTORATULUI ŞCOLAR JUDEŢEAN HUNEDOARA

Forumul permite utilizatorilor să-şi expună ideile, opiniile şi documentele într-un mod organizat. Scopul forumului este să faciliteze comunicarea.
Decembrie 9th, 2021, 12:26 am


Cine este conectat

Cine este conectat Avem 24 utilizatori conectati recent :: 0 inregistrati, 0 ascunsi si 24 vizitatori (Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi in ultimele 240 minute)
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1537 in data Noiembrie 1st, 2021, 6:36 pm

Utilizatori pe aceasta sectiune: Nu sunt utilizatori inregistrati si 24 vizitatori

UTC + 2 ore [ DST ]
Deschide un nou topic Raspunde acestui mesaj  [ 1 mesaj ] 
Autor Mesaj
 Titlul mesajului: Concursul pentru directori
MesajScris: Octobrie 14th, 2021, 10:49 am 
Neconectati
Membru

Inscris: Ianuarie 22nd, 2008, 12:07 pm
Mesaje: 668
Informare de presă


Concursul pentru ocuparea funcţiilor vacante de directori/directori adjuncți din unitățile de învățământ preuniversitar din județul Hunedoara

Concursul pentru ocuparea funcţiilor vacante de directori/directori adjuncți este un concurs care se desfășoară la nivel național în perioada 14.09.2021 - 22.12.2021, fiind reglementat prin Ordinul ministrului educației nr. 4.597/6.08.2021 pentru aprobarea Metodologiei privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, cu modificările și completările ulterioare.
În județul nostru, concursul se organizează pentru ocuparea a 171 de funcţii de conducere vacante, din care: 108 funcții de director și 63 funcții de director adjunct.
Pentru aceste funcții, în perioada 15-26 septembrie, s-au înscris 190 de candidați prin încărcarea documentelor specificate în Dosarul de înscriere la concurs, în aplicaţia informatică dedicată https://concursdirectori.edu.ro .
După etapa de verificare a dosarelor de înscriere, au fost admiși 186 de candidați din totalul celor 190 înscriși.
Concursul este structurat în două probe:
1. Proba scrisă - rezolvarea de către candidaţi, în maximum 120 de minute, a unui test standardizat cu 50 de itemi, cu un singur răspuns corect, prin care se evaluează capacităţi cognitive şi competenţe relevante pentru activitatea de management educaţional. Aceasta se va desfășura vineri, 15 octombrie în centrul de examen organizat la Colegiul Național „Decebal” Deva, începând cu ora 09.00. Corectarea testelor se realizează în prezența candidaților, prin suprapunerea șabloanelor de corectare peste grila în care candidații înregistrează variantele de răspuns corecte.
În data de 15 octombrie se vor afișa rezultatele la proba scrisă, iar în perioada 15-17 octombrie, candidații pot depune contestații pentru aceste rezultate. Constestațiile se vor soluționa în perioada 18-20 octombrie, iar în data de 20 octombrie se vor publica rezultatele finale.
Candidații care la data de 15 octombrie 2021 se află în carantină sau în izolare vor susține proba scrisă în data de 28 octombrie 2021.
Candidații declarați „admiși” după proba scrisă își vor putea înregistra opțiunile pentru unitățile de învățământ pentru care candidează în perioada 21 octombrie - 1 noiembrie și vor putea participa la cea de-a doua probă din cadrul concursului.

2. Proba de interviu se organizează în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie. În cadrul acestei probe, pe parcursul a 60 min, pentru fiecare candidat se evaluează:
– competenţele de management strategic, operaţional şi de comunicare, prin prezentarea unei strategii de dezvoltare a unităţii de învăţământ pentru care candidează.
– abilităţile de rezolvare a unor situaţii-problemă, prin raportare la contextul şi specificul unităţii de învăţământ pentru care candidează;
– competenţele digitale, pe baza utilizării calculatorului.
Perioada 16 noiembrie – 10 decembrie, este destinată depunerii și soluționării eventualelor contestații pentru rezultatele probei de interviu, iar data de 17 decembrie vor fi validate rezultatele finale.
Promovarea candidaților înscriși la concursul pentru ocuparea funcțiilor de director/director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar și director al casei corpului didactic, se poate face doar in condițiile în care aceștia au obținut minimum nota 7 (șapte) atât la proba scrisă, cât și la proba de interviu.
În perioada 20-22 decembrie se vor emite deciziile de numire pe funcții ale candidaților admiși, urmând ca acestea să fie puse în aplicare cu data de își vor înregistra opțiunile pentru unitățile de învățământ pentru care candidează 10 ianuarie 2022 (începutul celui de-al doilea semestru).Inspector școlar general,
Prof. Ilie PÂRVAN


Sus
 Profil Trimite mesaj privat  
 
Afisati mesajele precedente incepand cu:  Sortate dupa  
Deschide un nou topic Raspunde acestui mesaj  [ 1 mesaj ] 

UTC + 2 ore [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatori pe aceasta sectiune: Nu sunt utilizatori inregistrati si 24 vizitatori


Nu poti crea un noi topice in acest forum
Nu poti raspunde topicelor de pe aceast forum
Nu poti modifica mesajele tale din acest forum
Nu poti sterge mesajele tale din acest forum
Nu poti aduce atasamente pe acest forum

Cauta dupa:
Sari la:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Varianta in limba romana © 2007 roadiro Grup