FORUMUL INSPECTORATULUI ŞCOLAR JUDEŢEAN HUNEDOARA

Forumul permite utilizatorilor să-şi expună ideile, opiniile şi documentele într-un mod organizat. Scopul forumului este să faciliteze comunicarea.
Mai 6th, 2024, 9:21 pm


Cine este conectat

Cine este conectat Avem 23 utilizatori conectati recent :: 0 inregistrati, 0 ascunsi si 23 vizitatori (Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi in ultimele 240 minute)
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 5383 in data Ianuarie 17th, 2023, 8:05 pm

Utilizatori pe aceasta sectiune: Nu sunt utilizatori inregistrati si 23 vizitatori

UTC + 1 ora [ DST ]




Deschide un nou topic Raspunde acestui mesaj  [ 1 mesaj ] 
Autor Mesaj
 Titlul mesajului: Proba scrisă din cadrul concursului național -titularizare
MesajScris: Iulie 11th, 2023, 2:34 pm 
Neconectati
Membru

Inscris: Iunie 23rd, 2015, 10:21 am
Mesaje: 1696
Localitate: Deva
12 iulie: proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din învățământul preuniversitar (titularizare)

Miercuri, 12 iulie, va avea loc proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar, sesiunea 2023.

Aceasta se va desfășura între orele 9:00 – 13:00, în două centre de concurs (Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva și Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva), cu respectarea tuturor prevederilor metodologice în vigoare.

Pentru susținerea probei scrise, candidații trebuie să fie prezenți în sala de concurs cel mai târziu la ora 8.00. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore.

Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităților naționale și baremele de evaluare pentru toate disciplinele de concurs sunt asigurate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație și vor fi publicate, după susținerea probei scrise, pe site-ul subiecte2023.edu.ro.

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate în data de 18 iulie, la sediul inspectoratului școlar, dar și pe site-ul http://titularizare.edu.ro.

Sursa: Comunicat de presă FORUMUL INSPECTORATULUI ŞCOLAR JUDEŢEAN HUNEDOARA • Afiseaza topic - TITULARIZARE 2023 (edu.ro)- viewtopic.php?f=120&t=29003&p=153890&hilit=TITULARIZARE+2023&sid=760bcb9345e27f746be241a61ffd4cd1#p153890

Desfăşurarea probei scrise în cadrul concursului
Articolul 73
(1)Lucrarea scrisă se desfăşoară la data prevăzută de Calendar, începând cu orele 9.00.
Candidaţii vor fi prezenţi în sala de concurs, cel mai devreme la orele 7.00 şi cel mai târziu la orele 8.00.
Candidaţii care nu sunt prezenţi în sală înainte de a fi deschis plicul cu subiecte nu mai pot susţine proba scrisă.
După primirea subiectelor de concurs de către candidaţi, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore, timp ce poate fi depăşit cu 1-2 ore numai de către candidaţii cu deficienţe grave.
Pentru redactarea lucrărilor se foloseşte cerneală de culoare albastră sau pix cu pastă de culoare albastră; desenele/graficele se pot executa şi cu creionul negru.
Candidaţii pot avea dicţionare pentru disciplinele latină sau greacă veche şi planurile de conturi pentru disciplina "economic, administrativ, poştă".
(2)În vederea desfăşurării probelor scrise, se asigură supravegherea fiecărei săli de către asistenţi supraveghetori, care verifică identitatea candidaţilor, prin buletin/carte/carte de identitate provizorie sau paşaport.
În toate sălile de concurs vor fi instalate camere audio-video de supraveghere.
(3)Candidaţii şi asistenţii supraveghetori nu pot avea asupra lor, în sala de examen, obiecte sau materiale din următoarele categorii: genţi, poşete, ziare, reviste, cărţi, caiete, mijloace electronice de calcul, telefoane mobile sau orice alte mijloace care intermediază/facilitează comunicarea la distanţă, precum şi alte obiecte/materiale a căror utilizare afectează desfăşurarea examenului în condiţii de legalitate, echitate şi obiectivitate.
Candidaţii pot avea dicţionare pentru disciplinele latină sau greacă veche şi planurile de conturi pentru disciplina "economic, administrativ, poştă".
Materialele şi/sau obiectele nepermise vor fi depuse în sala de depozitare a obiectelor personale, înainte de intrarea în sala de examen.
(4)Candidaţii care introduc în sala de examen materiale nepermise, din categoria acelora menţionate la alin. (3) sau compatibile cu acelea, chiar dacă nu le utilizează în momentul în care sunt depistaţi, sunt eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă, prin decizie motivată a preşedintelui comisiei din centrul de concurs, situaţie în care asistenţii supraveghetori sau membrii comisiei din centrul de concurs încheie un proces-verbal.
Candidaţii eliminaţi din concurs pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu sunt repartizaţi pe posturi didactice/catedre în anul şcolar 2023-2024.
(5)Candidaţii sunt informaţi de către asistenţii supraveghetori responsabili de săli, la intrarea în sala de examen, cu privire la prevederile metodologice şi procedurale referitoare la desfăşurarea probei scrise şi semnează procese-verbale care să ateste informarea.
(6)Asistenţii supraveghetori care furnizează soluţii ale subiectelor de examen, falsifică lucrări, tolerează acţiuni sau intenţii de fraudă ale candidaţilor ori manifestă neglijenţă în îndeplinirea atribuţiilor răspund disciplinar, în conformitate cu prevederile art. 280-282 din Legea nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, civil sau penal, după caz.
(7)Procedura specifică de desfăşurare a probei scrise şi de sigilare şi securizare a lucrărilor scrise se stabileşte de Comisia naţională de monitorizare a concursului şi se comunică inspectoratelor şcolare.
(8)În scopul asigurării egalităţii de şanse, comisia judeţeană/a municipiului Bucureşti de organizare şi desfăşurare a concursului poate decide cu privire la adoptarea unor măsuri specifice de aplicare a prevederilor metodologice pentru candidaţii cu deficienţe, care depun în acest sens cereri motivate, însoţite de documente-suport, conform procedurii specifice prevăzute la alin. (7).
Comisia naţională de monitorizare a concursului este informată cu privire la deciziile stabilite de comisia judeţeană/a municipiului Bucureşti de organizare şi desfăşurare a concursului pentru asigurarea egalităţii de şanse şi poate decide şi alte măsuri speciale, adaptate situaţiilor specifice.

Extras din Calendar:

9) Ocuparea prin concurs naţional a posturilor didactice/catedrelor declarate vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar:
(…)
j)desfăşurarea probei scrise;
Termen: 12 iulie 2023
k)comunicarea rezultatelor iniţiale;
Termen: 18 iulie 2023
l)înregistrarea contestaţiilor la inspectoratele şcolare şi transmiterea acestora la centrele de evaluare;
Perioada: 18-19 iulie 2023
m)soluţionarea contestaţiilor;
Perioada: 20-25 iulie 2023
n)comunicarea rezultatelor finale;
Termen: 26 iulie 2023
o)repartizarea candidaţilor conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. a) sau 80 alin. (9) din Metodologie, după caz;
Termen: 27 iulie 2023
p)şedinţă de repartizare, în ordine, a:
(i) cadrelor didactice titulare, conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. b) din Metodologie;
(ii) cadrelor didactice titulare, conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. c) din Metodologie;
(iii) cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei rămase cu norma didactică de predare incompletă, conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. d) din Metodologie;
(iv) cadrelor didactice titulare, conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. e) sau 80 alin. (9) din Metodologie, după caz;
(v) repartizarea cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei care au participat la concursul naţional, sesiunea 2023, conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. f) sau 80 alin. (9) din Metodologie, după caz;
Termen: 28 iulie 2023
q)reactualizarea listei posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate;
Termen: 31 iulie 2023
r)emiterea şi comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedră.
Perioada: 28 iulie-25 august 2023

Sursa: ORDIN nr. 6.218 din 9 noiembrie 2022 pentru aprobarea Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2023-2024, actualizat


Fisiere atasate:
ORDIN nr. 6.218 din 9 noiembrie 2022.pdf [2.22 MB]
Descarcat de 14 ori

_________________
Cu stimă,

Consilier juridic Ion NISTOR
E-mail: juridic@isj.hd.edu.ro;
Tel.: 0733996837
Sus
 Profil Trimite mesaj privat E-mail  
 
Afisati mesajele precedente incepand cu:  Sortate dupa  
Deschide un nou topic Raspunde acestui mesaj  [ 1 mesaj ] 

UTC + 1 ora [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatori pe aceasta sectiune: Nu sunt utilizatori inregistrati si 23 vizitatori


Nu poti crea un noi topice in acest forum
Nu poti raspunde topicelor de pe aceast forum
Nu poti modifica mesajele tale din acest forum
Nu poti sterge mesajele tale din acest forum
Nu poti aduce atasamente pe acest forum

Cauta dupa:
Sari la:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Varianta in limba romana © 2007 roadiro Grup