FORUMUL INSPECTORATULUI ŞCOLAR JUDEŢEAN HUNEDOARA

Forumul permite utilizatorilor să-şi expună ideile, opiniile şi documentele într-un mod organizat. Scopul forumului este să faciliteze comunicarea.
Octobrie 22nd, 2018, 12:44 pm


Cine este conectat

Cine este conectat Avem 20 utilizatori conectati recent :: 2 inregistrati, 0 ascunsi si 18 vizitatori (Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi in ultimele 240 minute)
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1433 in data Martie 3rd, 2018, 10:26 pm

Utilizatori pe aceasta sectiune: gsimh, pedagogic si 18 vizitatori

UTC + 2 ore
Deschide un nou topic Raspunde acestui mesaj  [ 1 mesaj ] 
Autor Mesaj
 Titlul mesajului: Proiectul – concurs ecOprovocarea
MesajScris: Aprilie 12th, 2016, 1:18 pm 
Neconectati
Membru

Inscris: Septembrie 1st, 2015, 2:34 pm
Mesaje: 326
ViitorPlus – Asociatia pentru Dezvoltare Durabila este o organizatie non-guvernamentala care, in parteneriat cu TenarisSilcotub implementeaza, de 6 ani consecutiv, cu acordul Inspectoratelor Scolare Judetene, programe educationale extracurriculare de protectia mediului si dezvoltare personala in scoli si licee din judetele Calarasi, Sibiu si Salaj.
Timp de patru editii ( intre noiembrie 2010 si iunie 2014) proiectul – concurs ecOprovocarea a implicat in activitatile propuse de organizatori 22 de unitati scolare din Calarasi si Salaj, 230 elevi ecoambasadori si 50 de cadre didactictice coordonatoare, carora li se adauga peste 30.000 de voluntari ( elevi, profesori, parinti, reprezentanti ai comunitatilor locale). Rezultatele activitatilor planificate si organizate de acestia au determinat obtinerea Premiului International Energy Globe Aword 2014 (si titlul de ,,Cel mai bun proiect educational de mediu din Romania in 2014”).
Pentru a asigura o mai buna stabilitate initiativei, dar si un impact mai mare la nivel de unitate scolara, ViitorPlus si TenarisSilcotub au hotarat, in vara anului 2014, ca proiectul trebuie sa capete o noua forma. Astfel, a luat nastere Programul educational ,,Cluburile ecOprovocarea”, care a debutat cu o editie pilot in februarie 2015, in 2 licee din Calarasi si 2 din Zalau. Incepand din anul scolar 2015-2016 numarul liceelor implicate a crescut la 9, dupa intrarea in Program a judetului Sibiu, care a fost posibila datorita unui donator international, ce a apreciat preocuparea pentru astfel de programe educationale.
Pentru a facilita profesorilor de liceu implementarea Programului Cluburile ecOprovocarea, am dezvoltat pentru acestia, impreuna cu experti in domeniul educatiei, o culegere de metode educationale non-formale cu tematici de mediu. Structura si materialele educationale ale programului au fost astfel concepute, incat procesul de invatare sa fie unul non-formal, sa puna accent pe activitati in aer liber, descoperire, experimentare, sa incurajeze voluntariatul. Se urmareste ca, prin actiuni de protejare a mediului, tinerii sa dobandeasca cunostinte despre problemele actuale de mediu la nivel global si local (educatie si constientizare, resurse naturale, agricultura eco si alimentatie sanatoasa, productie si consum durabil, energie si schimbari climatice, managementul deseurilor) si sa implementeze in comunitatile lor idei inovatoare ce rezolva probleme de mediu locale.
Includerea Programului Cluburile ecOprovocarea in Calendarul activitatilor educative extracurriculare Regionale si Interjudetene 2016, istoria initiativei nostre, rezultatele educationale si de mediu ale activitatilor desfasurate, ce se datoreaza implicarii numarului mare de elevi si cadre didactice , ne determina sa facem cunoscut acest Program la nivel national, dand posibilitatea unui numar cat mai mare de elevi si cadre didactice sa experimenteze, prin metode non-formale, ateliere ce imbina teme de protectia mediului cu aspecte ce tin de dezvoltarea personala a tinerilor. De aceea, incepand din luna aprilie 2016, punem gratuit la dispozitia profesorilor culegerea de metode educationale non-formale ce imbina teme de mediu cu instrumente de dezvoltare personala. Toate aceste materiale se gasesc pe site-ul http://www.ecoprovocarea.ro/resurse-profesori si pot fi descarcate de orice cadru didactic interesat sa implice elevii in astfel de activitati.
În acest sens, dorim ca mesajul sa ajunga la un numar cat mai mare de profesori si elevi ce pot beneficia de aceste materiale educationale, ce ar putea fi utile in special in derularea orei de ecologie aferenta Saptamanii altfel si nu numai. Aceste materiale pot fi utilizate pentru derularea unor activitati extra-curriculare sau din cadrul orelor de dirigentie, biologie, geografie, s.a.


Sus
 Profil Trimite mesaj privat E-mail  
 
Afisati mesajele precedente incepand cu:  Sortate dupa  
Deschide un nou topic Raspunde acestui mesaj  [ 1 mesaj ] 

UTC + 2 ore


Cine este conectat

Utilizatori pe aceasta sectiune: gsimh, pedagogic si 18 vizitatori


Nu poti crea un noi topice in acest forum
Nu poti raspunde topicelor de pe aceast forum
Nu poti modifica mesajele tale din acest forum
Nu poti sterge mesajele tale din acest forum
Nu poti aduce atasamente pe acest forum

Cauta dupa:
Sari la:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Varianta in limba romana © 2007 roadiro Grup