FORUMUL INSPECTORATULUI ŞCOLAR JUDEŢEAN HUNEDOARA

Forumul permite utilizatorilor să-şi expună ideile, opiniile şi documentele într-un mod organizat. Scopul forumului este să faciliteze comunicarea.
August 22nd, 2018, 7:17 am


Cine este conectat

Cine este conectat Avem 15 utilizatori conectati recent :: 0 inregistrati, 0 ascunsi si 15 vizitatori (Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi in ultimele 240 minute)
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1433 in data Martie 3rd, 2018, 10:26 pm

Utilizatori pe aceasta sectiune: Nu sunt utilizatori inregistrati si 15 vizitatori

UTC + 2 ore
Deschide un nou topic Raspunde acestui mesaj  [ 1 mesaj ] 
Autor Mesaj
 Titlul mesajului: FINANȚAREA CREȘEI DEVA
MesajScris: Februarie 13th, 2015, 10:10 am 
Neconectati
Membru

Inscris: Octobrie 29th, 2014, 11:52 am
Mesaje: 16
Localitate: Deva
Finantarea se realizeaza din urmatoarele surse:

a) bugetul local, pentru acoperirea cheltuielilor de personal pentru personalul didactic si nedidactic si a cheltuielilor de organizare si funcționare a creșei;
b) sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat;
c) contributii lunare ale parintilor/reprezentantilor legali, stabilite conform Hotărârii nr. 1252 din 2012 privind aprobarea Metodologiei de organizare si funcționare a creșelor si a altor unități de educație timpurie antepreșcolară;
d) donatii;
e) sponsorizari;
f) alte surse legal constituite.


Parintii/reprezentantii legali ai caror copii beneficiaza de servicii in cadrul creșei sunt obligati la plata unei contributii lunare, a carei valoare este stabilita prin dispozitie a primarului, in functie de numarul de copii din familie si de venitul mediu lunar brut cumulat al parintilor/reprezentantilor legali calculat pe perioada de 6 luni anterioara inscrierii copilului, certificat prin adeverinta prevazuta la art. 22 lit. d) din Metodologie.

Sunt scutiti de la plata contributiei, sarcina fiind preluata de bugetul local, parintii/reprezentantul legal care au in ingrijire copii ce sunt expusi riscului de separare de familie si au aprobate planuri de servicii.

Contributia poate fi achitata si prin tichete de cresa, tichete sociale si/sau cupoane sociale, potrivit legii.

Parintii/reprezentantii legali ai caror copii beneficiaza de servicii in cadrul creșei vor suporta contravaloarea hranei oferite zilnic copilului.

Contributia lunara de intretinere a copiilor inscrisi in unitatile in care se ofera servicii de educatie timpurie anteprescolara, suportata de parintii/reprezentantul legal al acestora, se stabileste in functie de numarul efectiv de zile de prezenta a copilului la programul zilnic.

Numarul de zile in care copiii au frecventat creșa este monitorizat prin registrul de evidenta/prezenta completat de asistenta medicala in colaborare cu educatorul-puericultor.

Contributia lunara a parintilor/reprezentantilor legali la suportarea cheltuielilor pentru copiii inscrisi la unitatea in care se ofera servicii de educatie anteprescolara se realizeaza cu plata in avans pentru o luna calendaristica.

Contributia lunara a parintilor/reprezentantilor legali ai copiilor care au frecventat programul de cresa pe o perioada de pana la 3 zile lucratoare este reportata pentru luna urmatoare.

Contributia lunara de intretinere a copiilor inscrisi in creșă, suportata de parintii/reprezentantul legal al acestora, se determina in functie de cheltuielile de intretinere, hrana si gospodarie, obiecte de inventar, echipament si cazarmament, materiale igienico-sanitare si altele asemenea, precum si de numarul de zile frecventate de copil in aceste unitati.

Valoarea contributiei se stabileste in urmatoarele cote procentuale si nu poate depasi 20% din costul mediu lunar de intretinere in unitatea publica în care se ofera servicii de educatie anteprescolar, astfel:

Costul mediu lunar de întretinere se aprobă anual.

În urma adoptării Hotărârii C.L. Deva nr. 455 din 22 decembrie 2014, s-a stabilit pentru anul 2015 cuantumul alocaţiei zilnice de hrană la suma de 12 lei/zi/copil, cost suportat de către bugetul local/Creșa Deva.

Hotărârea stabilește pentru anul 2015 și costul mediu lunar de întreţinere a unui copil înscris la Creşa Deva la suma de 1182 lei/copil/lună.

Hotărârea aprobă pentru anul 2015 un număr de 60 de locuri disponibile pentru copii (50 la program prelungit si 10 la program normal).

Valoarea contribuţiei părinţilor/reprezentanţilor legali ai căror copii beneficiază de serviciile creşei a fost stabilită pentru 2015 astfel:

a) pentru părinţii/reprezentanţii legali care au un singur copil în familie şi au un venit mediu lunar brut cumulat peste 700 lei – cuantumul contribuţiei zilnice va fi de 11 lei/zi/copil, adica 20% din costul mediu lunar de întreţinere a unui copil înscris la Creşa Deva.

b) pentru părinţii/reprezentanţii legali care au 2 sau mai mulţi copii în familie şi au un venit mediu lunar brut cumulat peste 700 lei – cuantumul contribuţiei zilnice va fi de 5 lei/zi/copil, adica 10% din costul mediu lunar de întreţinere a unui copil înscris la Creşa Deva.

c) pentru părinţii/reprezentanţii legali care au un singur copil în familie şi au un venit mediu lunar brut cumulat între 225-699 lei – cuantumul contribuţiei zilnice va fi de 5 lei/zi/copil, adica 10% din costul mediu lunar de întreţinere a unui copil înscris la Creşa Deva.

d) pentru părinţii/reprezentanţii legali care au 2 sau mai mulţi copii în familie şi au un venit mediu lunar brut cumulat între 225-699 lei – cuantumul contribuţiei zilnice va fi de 3 lei/zi/copil,adica 5% din costul mediu lunar de întreţinere a unui copil înscris la Creşa Deva.

Sumele încasate din contribuţiile părinţilor/reprezentanţilor legali reprezintă venit la dispoziţia creşei, venituri care se vor cheltui în interesul copilului și vor asigura derularea serviciilor în bune condițiuni.

De asemenea, Hotărârea aprobă finanțarea sumelor necesare în completare de la bugetul local pentru copiii din creşă ai căror părinţi sau susţinători legali au domiciliul în Deva (cheltuielile de întreţinere, hrană şi gospodărie, obiecte de inventar, echipament şi cazarmament, materiale igienico-sanitare şi altele asemenea).


Baza legală:
Hotărârea nr. 1252 din 2012 privind aprobarea Metodologiei de organizare si funcționare a creșelor si a altor unități de educație timpurie antepreșcolară
Hotărârrea C.L. Deva nr. 455 din 22 decembrie 2014

Director Cresa Deva
Jurist Ion NISTOR
E-mail: inistor@gmail.com
Tel.: 0751 121 169, 0735 501 801
Web: http://www.primariadeva.ro/cresa-deva/
Web: http://consultjuridic.blogspot.com

*****************************************


Fisiere atasate:
Hotărârea nr. 1.252 din 12 decembrie 2012.doc [231 KB]
Descarcat de 70 ori
Sus
 Profil Trimite mesaj privat E-mail  
 
Afisati mesajele precedente incepand cu:  Sortate dupa  
Deschide un nou topic Raspunde acestui mesaj  [ 1 mesaj ] 

UTC + 2 ore


Cine este conectat

Utilizatori pe aceasta sectiune: Nu sunt utilizatori inregistrati si 15 vizitatori


Nu poti crea un noi topice in acest forum
Nu poti raspunde topicelor de pe aceast forum
Nu poti modifica mesajele tale din acest forum
Nu poti sterge mesajele tale din acest forum
Nu poti aduce atasamente pe acest forum

Cauta dupa:
Sari la:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Varianta in limba romana © 2007 roadiro Grup