FORUMUL INSPECTORATULUI ŞCOLAR JUDEŢEAN HUNEDOARA

Forumul permite utilizatorilor să-şi expună ideile, opiniile şi documentele într-un mod organizat. Scopul forumului este să faciliteze comunicarea.
Decembrie 5th, 2021, 5:14 pm


Cine este conectat

Cine este conectat Avem 43 utilizatori conectati recent :: 0 inregistrati, 0 ascunsi si 43 vizitatori (Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi in ultimele 240 minute)
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1537 in data Noiembrie 1st, 2021, 6:36 pm

Utilizatori pe aceasta sectiune: Nu sunt utilizatori inregistrati si 43 vizitatori

UTC + 2 ore [ DST ]
Deschide un nou topic Raspunde acestui mesaj  [ 1 mesaj ] 
Autor Mesaj
 Titlul mesajului: Olimpiada de Astronomie si Astrofizică USV 2021
MesajScris: Mai 27th, 2021, 3:12 pm 
Neconectati
Membru

Inscris: August 21st, 2012, 10:48 am
Mesaje: 424
Stimați colegi,


Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) și Societatea Științifică Cygnus-centru UNESCO, organizează în perioada 26 - 29 iulie 2021, Olimpiada de Astronomie și Astrofizică a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, în baza Hotărârii Senatului USV nr.41/22.04.2021.

Olimpiada de Astronomie și Astrofizică a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, este o competiţie organizată în anul 2021 și vizează următoarele obiective:


(1) Formarea şi dezvoltarea competenţelor specifice ştiinţei și matematicii la elevii

motivaţi şi având aptitudini pentru acest domeniu: rezolvarea de probleme, interpretarea şi comunicarea, în formă scrisă, a rezultatelor acestora, gândirea critică şi analitică;

(2) Atragerea elevilor, către studiul ştiinţelor, în general, şi către studiul astronomiei, în special;

(3) Identificarea elevilor capabili de performanţă în domeniul astronomiei, al ştiinţelor şi al astrofizicii;

(4) Stimularea şi motivarea formării profesorilor în abordarea metodelor didactice diferenţiate, orientate spre identificarea şi pregătirea elevilor capabili de performanţă;

(5) Motivarea profesorilor în formarea de specialitate, teoretică şi experimentală, prin abordarea temelor avansate incluse în programa pentru etapa internaţională a olimpiadei.

La Olimpiada de Astronomie și Astrofizică a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava pot participa elevi din clasele a V–a - a XII –a (a XIII –a), de la toate formele de învăţământ: zi, seral, cu frecvență redusă, din învățământul de stat, particular și confesional. Participarea la olimpiadă este individuală.

Etapele Olimpiadei de Astronomie și Astrofizică a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava sunt: etapa județeană/ a sectoarelor municipiului București, naţională şi internaţională. Programa pentru juniori și seniori va fi aceea de la Olimpiada de Astronomie și Astrofizică organizată în anul 2019 de către Ministerul Educației.

Pentru etapa judeţeană /a sectoarelor municipiului Bucureşti a olimpiadei, data desfășurării este stabilită la nivelul fiecărui județ, de comisia din fiecare județ, dar nu mai târziu de 1 iulie 2021. Comisiile de organizare și evaluare vor fi stabilite prin decizie
emisă de Societatea Științifică CYGNUS – centru UNESCO, în urma consultărilor cu profesorii pasionați de astronomie din județul respectiv. Numărul de participanți, juniori și seniori, la etapa națională, va fi, în total, 125. Cazarea elevilor în campusul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava este gratuită. Costul mesei fiecărui participant se va achita printr-o taxă mică de participare în contul Societății Științifice CYGNUS. De asemenea, pentru elevii care au beneficiat în școală de bursă socială sau bursă bani de liceu, în anii școlari trecuți, masa este gratuită. În acest sens, elevii vor prezenta o adeverință emisă de școala de provieniență. Fiecare județ are alocat un număr de locuri pentru etapa națională, stabilit în funcție de numărul de elevi participanți la etapele naționale de astronomie și astrofizică din anii 2018, 2019, de clasamentul național, în urma desfășurării olimpiadei județene de astronomie și astrofizică, din anul 2020.

Comisiile județene au autonomie pentru a organiza și desfășura faza județeană, astfel:

1) Pot organiza faza județeană online sau on-site (doar în scenariul verde), cu respectarea normelor de prevenire împotriva COVID-19;

2) Subiectele pentru etapa județeană sunt stabilite de comisia de organizare, din fiecare județ în parte;

3) Evaluarea lucrărilor elevilor participanți la etapa județeană se va realiza de către comisia de organizare și evaluare din județul respectiv, dar cu respectarea normelor de prevenire împotriva COVID-19;

4) Există etapa de contestație la etapa județeană, iar în decizia de numire a comisiei județene trebuie să fie nominalizată această comisie (din care fac parte profesori care nu au elevi în concurs), înainte de desfășurarea concursului;

5) Până în data de 5 iulie 2021, comisia județeană din fiecare județ va transmite la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, baza de date cu elevii calificați pentru etapa națională a olimpiadei, la adresele de e-mail cristian.pirghie@usm.ro crcnpetru@yahoo.com și visutac@yahoo.com

Etapa națională a olimpiadei se va desfășura ON-SITE, la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, într-un interval de 4 zile, în perioada 26 -29 iulie 2021.

Fiecare participant la olimpiadă, înainte de cazare, va fi testat de către cadre medicale autorizate în acest sens, cu teste rapide neinvazive pentru virusul COVID-19.

Pentru etapa județeană și etapa națională, atât seniorii S1, cât și seniorii S2, vor avea aceleași subiecte de concurs. Este necesar acest lucru, deoarece la finalul olimpiadei naționale vom selecta două echipe pentru IOAA-2021, adică primii 10 elevi seniori, indiferent că aceștia, sunt S1 sau S2, în ordinea descrescătoare clasamentului. Diferențierea S1 sau S2 o realizăm doar pentru premierea elevilor.

La etapa naţională, evaluarea se va realiza de către membrii Comisiei Centrale, stabilite prin decizie de către Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

La toate etapele olimpiadei de astronomie şi astrofizică nu există etapa de moderare.

La toate etapele olimpiadei de astronomie şi astrofizică se pot depune contestații.Probele scrise ale olimpiadei se vor susține în amfiteatre si săli foarte mari, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, astfel încât va exista o distanță de cel puțin 2 metri între participanți.

Se vor respecta, de către fiecare participant, traseele pentru circulație în interiorul Universității.

Festivitatea de deschidere va fi doar on-line, iar participanții vor urmări în camerele unde sunt cazați, această festivitate.

Lucrările scrise ale elevilor vor fi scanate și trimise în țară la profesorii evaluatori din cadrul Comisiei Centrale, iar evaluarea lucrărilor scrise va dura timp de 5 zile. După această perioadă, rezultatele elevilor se vor publica pe site-ul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.
Există etapa de depunere on-line (în ziua afișării rezulatatelor) a eventualelor contestații. În termen de maximum 3 zile de la depunerea contestațiilor, acestea se vor rezolva, apoi vor fi afișate rezultatele finale.

După perioada de evaluare și rezolvarea eventualelor contestații a lucrărilor scrise, va fi festivitatea de premiere, on-line. În acest sens, fiecare participant la olimpiadă (profesor și elev) va trimite o fotografie pentru a fi prezentată la festivitatea de premiere. Premiile și medaliile obținute de participanți vor fi trimise ulterior prin poștă.

Atașamentele conțin Regulamentul specific pentru Olimpiada Națională a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, respectiv Programa pentru disciplina Astronomie și Astrofizică.

Pentru informaţii suplimentare vă rog să apelaţi la : domnul prof. Victor Şutac, preşedintele Societăţii Ştiinţifice Cygnus - centru UNESCO (tel. 0745624761, email visutac@yahoo.com) sau prof. dr. Petru Crăciun, director științific al Societăţii Ştiinţifice Cygnus - centru UNESCO (tel 0742085992, email crcnpetru@yahoo.com).RECTOR,

Universitatea ,,Ştefan cel Mare” Suceava

Prof .Univ. Dr. Ing. Valentin POPAPreședinte,

Societatea Științifică Cygnus-Centru UNESCO

Prof. Victor ŞUTA
Societatea Științifică CYGNUS –centru UNESCO

Director științific,

Prof. Dr. Petru CRĂCIUN


Fisiere atasate:
Regulament specific Olimpiada de Astronomie și Astrofizică USV 2021.PDF [3.3 MB]
Descarcat de 47 ori
Programă Olimpiada de Astronomie și Astrofizică a USV.PDF [2.21 MB]
Descarcat de 40 ori
Sus
 Profil Trimite mesaj privat E-mail  
 
Afisati mesajele precedente incepand cu:  Sortate dupa  
Deschide un nou topic Raspunde acestui mesaj  [ 1 mesaj ] 

UTC + 2 ore [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatori pe aceasta sectiune: Nu sunt utilizatori inregistrati si 43 vizitatori


Nu poti crea un noi topice in acest forum
Nu poti raspunde topicelor de pe aceast forum
Nu poti modifica mesajele tale din acest forum
Nu poti sterge mesajele tale din acest forum
Nu poti aduce atasamente pe acest forum

Cauta dupa:
Sari la:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Varianta in limba romana © 2007 roadiro Grup