FORUMUL INSPECTORATULUI ŞCOLAR JUDEŢEAN HUNEDOARA

Forumul permite utilizatorilor să-şi expună ideile, opiniile şi documentele într-un mod organizat. Scopul forumului este să faciliteze comunicarea.
Decembrie 5th, 2021, 5:58 pm


Cine este conectat

Cine este conectat Avem 30 utilizatori conectati recent :: 0 inregistrati, 0 ascunsi si 30 vizitatori (Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi in ultimele 240 minute)
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1537 in data Noiembrie 1st, 2021, 6:36 pm

Utilizatori pe aceasta sectiune: Nu sunt utilizatori inregistrati si 30 vizitatori

UTC + 2 ore [ DST ]
Deschide un nou topic Raspunde acestui mesaj  [ 1 mesaj ] 
Autor Mesaj
 Titlul mesajului: CONSFĂTUIREA NAȚIONALĂ A INSPECTORILOR DE EFS
MesajScris: Noiembrie 14th, 2019, 7:34 pm 
Neconectati
Membru

Inscris: Septembrie 1st, 2014, 9:30 am
Mesaje: 287
Stimați colegi,
O cale sigură și eligibilă de a fi informați în legătură cu noutățile din domeniul nostru de activitate este FORUMUL IȘJ HD, prin topicul rezervat disciplinei Educație fizică și sport.
Astfel, după întâlnirea inspectorilor de EFS organizată la Izvorul Mureșului de către domnul ALIN CĂTĂLIN PĂUNESCU și sponsorizată de către Federația Română de Rugby, au fost stabilite câteva repere importante:
- Competițiile sportive se vor desfășura, în continuare, sub egida OLIMPIADEI NAȚIONALE A SPORTULUI ȘCOLAR, pe baza regulamentului cunoscut. Se păstrează ca regulament, de la Olimpiada Gimnaziilor, doar Disciplina OINĂ.
- Badmintonul, Șahul, Tenisul de masă și Crosul vor fi reprezentate la Etapa Națională de către campionii județeni, la Fete, respectiv Băieți.
- Prezența la competiții nu mai este condiționată de CIS, dar , vă rog, să nu abandonați ideea Asociațiilor Sportive, respectiv a CIS-ului, deoarece în viitor acesta va condiționa finanțarea Asociațiilor sportive cu CIS.
- Se susține o solicitare expresă, din partea celor prezenți, la această Consfătuire, legată de necesitatea unui număr de 2 ore, P-XII, la care se va adăuga ansamblul sportiv (1h/clasă) !! Documentul a fost redactat și semnat de către toți inspectorii și va fi susținut în fața Ministrului Învățământului.
- Se va emite un Ordin de Ministru în legătură cu competițiile sportive stabilite cu acest prilej, dar până atunci noi trebuie să știm ce cale trebuie să urmăm.
- Hunedoara, la CNȘ, va organiza Etapa Națională la SANIE.
- Hunedoara, la ONSS, va organiza Etapa Finală la HANDBAL FETE GIMNAZIU, dar și ZONALE LA : VOLEI FETE/BĂIEȚI GIMNAZIU, VOLEI BĂIEȚI LICEU ȘI MINIHANDBAL MIXT LA CICLUL PRIMAR !

- Au fost stabilite subiectele pentru Etapa Județeană la Olimpiada de Pregătire Sportivă Teoretică, de către un grup de lucru, din acesta făcând parte și doamna profesor POPA SORINA - Colegiul Național „Decebal” Deva.
- S-a discutat despre rolul și locul pe care profesorul de efs îl are în contextul tuturor disciplinelor, precizându-se faptul că trebuie să fim exigenți cu noi înșine, flexibili și profesioniști la catedră.
- Planificarea și centrarea activității pe competențe - stabilirea unei strategii didactice în concordanță cu condițiile concrete, să reprezinte o permanență a muncii pe care o depunem.
- Manualele pentru clasele a V-a și a VI-a să fie atent sincronizate cu ceea ce ne-am planificat. (Au fost strânse semnături pentru continuarea redactării și a celorlalte manuale !)
- Caietul PROFESORULUI DE EDUCAȚIE FIZICĂ - INSTRUMENT DE BAZĂ îN ACTIVITATEA LA CATEDRĂ. De acesta sunt legate aspectele care vizează: progresul realizat, cunoașterea temeinică a
elevilor și altele - printre acestea evaluarea obiectivă ocupând un rol important.
- Consemnarea în Caiet a datelor solicitate de către BIOMOTRIC - pe care va trebui să-l realizăm începând cu 1 martie 2020 (Precizările vor fi date ulterior, pe baza Protocolului dintre MEC și INCS).
- Acordurile parentale, pe care le-am obținut de la părinți, pentru elevii înregistrați, rămân valabile și sunt arhivate la catedră, cei care nu doresc să-și dea acest acord nu trebuie înregistrați, dar datele lor trebuie să le regăsim în caietul profesorului de educație fizică - justificare !
- Cadrul didactic este plătit pentru 40 ore / săptămână !
- Profesorii interesați să introducă în activitatea la catedră RUGBY TAG să solicite, prin unitatea de învățământ, de la FRR materialele necesare implementării acestei activități la catedră !
- Sisteme particularizate de evaluare, diferite la clase paralele, pe baza testărilor inițiale - să fie ca document justificativ a modalității calitative a evaluării !
- Lecții filmate și analizate cu prilejul Cercurilor metodice...fără teamă ! ne susținem competența în fața semenilor și nu numai !
- Afișarea calendarului sportiv - a competițiilor organizate la nivelul școlii - la avizierul sportiv din școală !
- NU SUNT MODIFICĂRI LA STRUCTURA EXAMENELOR - TITULARIZARE ȘI DEFINITIVAT.
- MODELELE DE SUBIECTE SUNT CELE DE ANUL TRECUT !
- PROGRAMA 2010 VALABILĂ PENTRU TITULARIZARE (CÂRSTEA+DRAGNEA)
- PROGRAMA PENTRU DEFINITIVAT 2016 CU AUTORI: DRAGNEA ȘI CEI REGIONALI !
Am prezentat doar câteva aspecte, pentru imediată transparență !
Cu stimă,
Inspector școlar,
Educație fizică și sport,
Prof.dr. Pârvănescu Marinică Iacov


Sus
 Profil Trimite mesaj privat E-mail  
 
Afisati mesajele precedente incepand cu:  Sortate dupa  
Deschide un nou topic Raspunde acestui mesaj  [ 1 mesaj ] 

UTC + 2 ore [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatori pe aceasta sectiune: Nu sunt utilizatori inregistrati si 30 vizitatori


Nu poti crea un noi topice in acest forum
Nu poti raspunde topicelor de pe aceast forum
Nu poti modifica mesajele tale din acest forum
Nu poti sterge mesajele tale din acest forum
Nu poti aduce atasamente pe acest forum

Cauta dupa:
Sari la:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Varianta in limba romana © 2007 roadiro Grup