FORUMUL INSPECTORATULUI ŞCOLAR JUDEŢEAN HUNEDOARA

Forumul permite utilizatorilor să-şi expună ideile, opiniile şi documentele într-un mod organizat. Scopul forumului este să faciliteze comunicarea.
August 20th, 2018, 4:21 pm


Cine este conectat

Cine este conectat Avem 19 utilizatori conectati recent :: 1 inregistrati, 0 ascunsi si 18 vizitatori (Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi in ultimele 240 minute)
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1433 in data Martie 3rd, 2018, 10:26 pm

Utilizatori pe aceasta sectiune: Retezat Uricani si 18 vizitatori

UTC + 2 ore
Deschide un nou topic Raspunde acestui mesaj  [ 1 mesaj ] 
Autor Mesaj
 Titlul mesajului: Consultanţa şi asistenţa juridică pentru unităţile scolare
MesajScris: Septembrie 7th, 2017, 3:10 pm 
Conectat
Membru
Avatar utilizator

Inscris: Iunie 23rd, 2015, 10:21 am
Mesaje: 322
Localitate: Deva
Explicații lămuritoare privind punerea în aplicare a art. 16 și 17 din Ordinul MENCS nr. 5.079 din 31 august 2016 privind aprobarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar privind consilierea de specialitate, consultanţa şi asistenţa juridică pentru unităţile de învăţământ


Potrivit art. 16 din Ordinul MENCS nr. 5.079 din 31 august 2016, managementul unităţilor de învăţământ cu personalitate juridică este asigurat în conformitate cu prevederile legale.

Unitatea de învăţământ cu personalitate juridică este condusă de consiliul de administraţie, de director şi, după caz, de directori adjuncţi.

Pentru îndeplinirea atribuţiilor ce îi revin, conducerea unităţii de învăţământ se consultă, după caz, cu toate organismele interesate: consiliul profesoral, reprezentanţii organizaţiilor sindicale afiliate federaţiilor sindicale reprezentative la nivel de sector de activitate învăţământ preuniversitar, care au membri în unitate, consiliul reprezentativ al părinţilor şi/sau asociaţia părinţilor, consiliul şcolar al elevilor, autorităţile administraţiei publice locale, cu reprezentanţii operatorilor economici implicaţi în susţinerea învăţământului profesional şi tehnic şi/sau în desfăşurarea instruirii practice a elevilor.

  
În cazul în care conducerea unității de învățământ vrea să obțină suplimentar, consiliere din partea specialistilor din cadrul Inspectoratului Școlar Județean, aceasta se poate adresa inspectorului școlar general ( modele de cereri anexate).

Domeniile de competență ale specialiștilor din inspectoratul școlar sunt (vezi Organigrama):

-domeniul curriculum şi inspecţie şcolară,
-domeniul management (management instituţional, managementul resurselor umane, dezvoltarea resursei umane, educaţie permanentă, proiecte educaţionale, învăţământ particular şi alternative educaţionale, activităţi extraşcolare, minorităţi naţionale),
-domeniul economic şi tehnic-administrativ (financiar-contabil, normare-salarizare, reţea şcolară, plan de şcolarizare, secretariat-arhivă, informatizare, tehnic-administrativ),
-audit public intern,
-juridic.

Pentru realizarea atribuţiilor sale, directorul se consultă cu reprezentanţii organizaţiilor sindicale reprezentative la nivel de sector de activitate învăţământ preuniversitar din unitatea de învăţământ şi/sau, după caz, cu reprezentanţii salariaţilor din unitatea de învăţământ, în conformitate cu prevederile legale.

Directorul are dreptul să solicite şi să primească asistenţă juridică din partea inspectoratului şcolar în toate problemele de legislaţie, precum şi în cazul unor litigii în care este implicată unitatea de învăţământ.

Conform art. 17 din Ordinul MENCS nr. 5.079 din 31 august 2016, Consultanţa şi asistenţa juridică pentru unităţile de învăţământ se asigură, la cererea directorului, de către inspectoratele şcolare, prin consilierul juridic.

Consilierul juridic nu se pronunţă asupra aspectelor economice, tehnice sau de altă natură cuprinse în documentul avizat ori semnat de acesta.


Fisiere atasate:
Organigrama_ISJ_2017-2018.pdf [132.31 KB]
Descarcat de 68 ori
Model solicitare consiliere de specialitate.doc [30 KB]
Descarcat de 147 ori
Model solicitare consiliere juridică.doc [30 KB]
Descarcat de 149 ori

_________________
Consilier juridic Ion NISTOR
Tel. serviciu: 0733 996 837
E-mail: juridicisjhjd@gmail.com
Web: http://www.isj.hd.edu.ro/index.php/2-un ... /7-juridic
Sus
 Profil Trimite mesaj privat E-mail  
 
Afisati mesajele precedente incepand cu:  Sortate dupa  
Deschide un nou topic Raspunde acestui mesaj  [ 1 mesaj ] 

UTC + 2 ore


Cine este conectat

Utilizatori pe aceasta sectiune: Retezat Uricani si 18 vizitatori


Nu poti crea un noi topice in acest forum
Nu poti raspunde topicelor de pe aceast forum
Nu poti modifica mesajele tale din acest forum
Nu poti sterge mesajele tale din acest forum
Nu poti aduce atasamente pe acest forum

Cauta dupa:
Sari la:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Varianta in limba romana © 2007 roadiro Grup