FORUMUL INSPECTORATULUI ŞCOLAR JUDEŢEAN HUNEDOARA

Forumul permite utilizatorilor să-şi expună ideile, opiniile şi documentele într-un mod organizat. Scopul forumului este să faciliteze comunicarea.
August 21st, 2018, 11:32 pm


Cine este conectat

Cine este conectat Avem 19 utilizatori conectati recent :: 0 inregistrati, 0 ascunsi si 19 vizitatori (Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi in ultimele 240 minute)
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1433 in data Martie 3rd, 2018, 10:26 pm

Utilizatori pe aceasta sectiune: Nu sunt utilizatori inregistrati si 19 vizitatori

UTC + 2 ore
Deschide un nou topic Raspunde acestui mesaj  [ 1 mesaj ] 
Autor Mesaj
 Titlul mesajului: Informare juridică nr. 09 din 2018
MesajScris: Aprilie 13th, 2018, 9:55 am 
Neconectati
Membru
Avatar utilizator

Inscris: Iunie 23rd, 2015, 10:21 am
Mesaje: 323
Localitate: Deva
Având în vedere prevederile art. 17 alin. (6) lit. j) din Ordinul nr. 5.530 din 5 octombrie 2011 privind aprobarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a inspectoratelor şcolare, cu modificările și completările ulterioare care obligă consilierului juridic ,,să informeze conducerea şi membrii compartimentelor inspectoratului şcolar cu privire la dispoziţiile cu caracter normativ de interes general şi specifice învăţământului”, vă transmit Informarea juridică nr. 09 din 13.04.2018 cu denumirea:
PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
Din 25 mai 2018 va intra în vigoare Regulamentul general privind datele personale (GDPR), legislaţie europeană care obligă toate instituțiile/companiile care prelucrează dale cu caracter personal să se conformeze la noile reguli, mult mai stricte. Acest Regulament are putere de lege în fiecare tară membra UE, nefiind necesară o transpunere a acestuia in legislaţia naţională.
Printre noile reglementari se regăsesc: dreptul de ştergere, privacy by design, dreptul la portabilitatea datelor, obligativitatea realizării unui registru general al operaţiunilor de prelucrare etc.
De asemenea, ca urmare a intrării în vigoare a GDPR-ului, vă puteţi aştepta să primiţi cereri specifice de la clienţi, parteneri, angajaţi sau simpli utilizatori ai serviciilor dvs.
Regulamentul impune amenzi de până la 20 de milioane de Euro sau 2-4% din cifra de afaceri globală în cazul nerespectării.
De asemenea, Regulamentul General privind Protectia Datelor nu impune nicio formă de autorizare sau certificare pentru persoana care va ocupa poziţia de Ofiţer Protectie Date cu Caracter Personal (DPO), dar prevede obligativitatea acestuia de a urma cursuri de specializare. Atribuțiile le găsiți aici http://www.dataprotection.ro/?page=Responsabilul_cu_protectia_datelor.
România a adoptat încă din anul 2001 o lege cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal- Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările și completările ulterioare și a înființat la nivel central Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.
Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, în calitate de autoritate publică centrală autonomă cu competență generală în domeniul protecției datelor personale, reprezintă garantul respectării drepturilor fundamentale la viaţă privată și la protecţia datelor personale, statuate cu precădere de art. 7 și 8 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, de art. 16 din Tratatul privind Funcționarea Uniunii Europene și de art. 8 din Convenția europeană pentru apărarea drepturilor omului și libertăților fundamentale (http://www.dataprotection.ro/ )
Anexe:
• Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor),
• Directiva (UE) 2016/680 referitoare la protecţia datelor personale în cadrul activităţilor specifice desfăşurate de autorităţile de aplicare a legii,
• Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările și completările ulterioare.


Fisiere atasate:
Regulamentul EU .pdf [2.09 MB]
Descarcat de 81 ori
LEGE (A) 677 21-11-2001.doc [160 KB]
Descarcat de 61 ori

_________________
Consilier juridic Ion NISTOR
Tel. serviciu: 0733 996 837
E-mail: juridicisjhjd@gmail.com
Web: http://www.isj.hd.edu.ro/index.php/2-un ... /7-juridic
Sus
 Profil Trimite mesaj privat E-mail  
 
Afisati mesajele precedente incepand cu:  Sortate dupa  
Deschide un nou topic Raspunde acestui mesaj  [ 1 mesaj ] 

UTC + 2 ore


Cine este conectat

Utilizatori pe aceasta sectiune: Nu sunt utilizatori inregistrati si 19 vizitatori


Nu poti crea un noi topice in acest forum
Nu poti raspunde topicelor de pe aceast forum
Nu poti modifica mesajele tale din acest forum
Nu poti sterge mesajele tale din acest forum
Nu poti aduce atasamente pe acest forum

Cauta dupa:
Sari la:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Varianta in limba romana © 2007 roadiro Grup