FORUMUL INSPECTORATULUI ŞCOLAR JUDEŢEAN HUNEDOARA

Forumul permite utilizatorilor să-şi expună ideile, opiniile şi documentele într-un mod organizat. Scopul forumului este să faciliteze comunicarea.
Mai 9th, 2024, 11:18 am


Cine este conectat

Cine este conectat Avem 14 utilizatori conectati recent :: 0 inregistrati, 0 ascunsi si 14 vizitatori (Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi in ultimele 240 minute)
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 5383 in data Ianuarie 17th, 2023, 8:05 pm

Utilizatori pe aceasta sectiune: Nu sunt utilizatori inregistrati si 14 vizitatori

UTC + 1 ora [ DST ]




Deschide un nou topic Raspunde acestui mesaj  [ 1 mesaj ] 
Autor Mesaj
 Titlul mesajului: Precizari metodologie etapa de pretransfer
MesajScris: Iunie 4th, 2020, 6:20 pm 
Neconectati
Membru

Inscris: Iulie 10th, 2008, 12:34 pm
Mesaje: 672
Art. 53 (1) La etapa de pretransfer participă cadrele didactice titulare prevăzute la art. 5 alin. (1)-(3) din prezenta Metodologie , precum și cadrele didactice prevăzute la art. 5 alin. (6) din prezenta Metodologie, la cererea acestora, în aceeași localitate, în localitatea de domiciliu, conform art. 1 alin. (3) din prezenta Metodologie, pentru apropiere de domiciliu, pentru reîntregirea familiei sau în vederea schimbării locului de muncă ori a felului muncii, determinată de starea de sănătate a acestora, la propunerea medicului de medicină a muncii, în conformitate cu prevederile art. 189 alin. (2) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
(2) Pretransferul la cerere al personalului didactic de predare titular se poate realiza din mediul rural în mediul urban numai dacă persoana respectivă se încadrează într-una dintre situațiile prevăzute la art. 5 alin. (7) din prezenta Metodologie.
(3) Cadrele didactice titulare aflate în restrângere de activitate începând cu 1 septembrie 2020, a căror restrângere de activitate a fost soluționată în etapa de soluționare a restrângerilor de activitate, pot participa și la etapa de pretransfer la cerere, conform prezentei Metodologii.
(4) Cadrul didactic titular în unități de învățământ aflate în localitatea de domiciliu, conform art. 1 alin. (3) din prezenta Metodologie, poate participa la etapa de pretransfer la cerere numai în aceeași localitate.
Art. 54 (1) Pentru pretransferul la cerere, în aceeași localitate, în localitatea de domiciliu pentru apropiere de domiciliu, pentru reîntregirea familiei sau în vederea schimbării locului de muncă ori a felului muncii, determinată de starea de sănătate a acestora, la propunerea medicului de medicină a muncii, personalul didactic de predare, prevăzut la art. 53 alin. (1) din prezenta Metodologie depune, în perioadele prevăzute în Calendar, o cerere-tip la inspectoratul școlar în a cărui rază teritorială își are/au sediul unitatea/unitățile de învățământ la care se solicită pretransferul. Cadrul didactic titular, care solicită soluționarea cererii de pretransfer la cerere în unități de învățământ din alte județe, anexează la cererea de înscriere adeverința eliberată de inspectoratul școlar în a cărui rază teritorială este titular, din care să rezulte că cererea de pretransfer în alt județ a solicitantului a fost luată în evidență. Un cadru didactic titular în învățământul preuniversitar se poate înscrie la etapa de pretransfer numai într-un singur județ sau numai în municipiul București. Documentele anexate, în copie, la cererea de înscriere trebuie să fie autentificate de conducerea unității de învățământ la care cadrul didactic este titular sau detașat.
(2) Pretransferul la cerere al personalului didactic de predare titular se realizează pe posturi didactice/catedre vacante în unități de învățământ, în aceeași funcție didactică sau într-o altă funcție didactică, potrivit specializărilor dobândite prin studii în concordanță cu Centralizatorul, cu respectarea prevederilor art. 4 alin. (5), (6), (8) și (9) din prezenta Metodologie. Cadrul didactic titular într-o unitate de învățământ preuniversitar, care a dobândit prin studii două sau mai multe specializări, poate solicita, în etapa de pretransfer la cerere, ocuparea unui/unei post didactic/catedre vacant(e) sau trecerea într-o altă funcție didactică, în concordanță cu specializările dobândite prin studii conform Centralizatorului, cu respectarea prevederilor art. 4 alin. (5), (6), (8) și (9) din prezenta Metodologie, în aceeași unitate de învățământ sau în alte unități de învățământ.
Art. 55 (1) În etapa de pretransfer la cerere, cadrele didactice pot ocupa catedre vacante constituite în unități de învățământ, indiferent de viabilitatea acestora, inclusiv posturi didactice/catedre care se pot vacanta în această etapă, în condițiile prevăzute de prezenta Metodologie, cu excepția posturilor didactice/catedrelor vacantate de cadrele didactice titulare care au solicitat pensionare anticipată sau pensionare anticipată parțială. În structura catedrelor vacante pentru pretransfer la cerere nu se includ ore din cadrul stagiilor de pregătire practică pentru dobândirea calificării profesionale de nivel 2, ore din disciplinele fundamentale de specialitate care se predau la clasele a IX-a și a X-a cu profil de arte plastice, decorative, ambientale, arhitectură și design și nici orele vacante de la clasele/grupele de elevi cu frecvență redusă. În structura catedrelor vacante pentru pretransfer la cerere pot fi incluse cel mult 4 (patru) ore opționale. Cadrele didactice titulare într-o singură unitate de învățământ și pe o singură disciplină nu pot solicita pretransferul pe o catedră în componența căreia intră și ore din propria normă. Cadrele didactice titulare în două sau mai multe unități de învățământ/specializări pot solicita pretransferul pe o catedră în componența căreia intră și orele din propria normă, la una din unitățile/specializările la/pe care este titular, de regulă, în mediul rural, dacă se justifică apropierea de domiciliu. Cadrele didactice titulare aflate în restrângere de activitate începând cu 1 septembrie 2020, a căror restrângere de activitate a fost soluționată în etapa de soluționare a restrângerilor de activitate, care participă și la etapa de pretransfer, nu pot solicita pretransferul pe o catedră în componența căreia intră și ore din catedra pe care a fost soluționată restrângerea de activitate.
(2) În etapa de pretransfer la cerere nu pot fi ocupate:
a) posturile didactice/catedrele cadrelor didactice debutante prevăzute la art. 5 alin. (6) din prezenta Metodologie, care participă la etapa de pretransfer;
b) posturile didactice/catedrele care se vacantează pe parcursul derulării pretransferului pe care pot reveni: cadrele didactice titulare detașate în interesul învățământului pentru nesoluționarea restrângerii de activitate, conform art. 23 alin. (2) din prezenta Metodologie, cadrele didactice cărora li s-a completat norma didactică, potrivit prevederilor art. 33 alin. (13) din prezenta Metodologie, respectiv cadrele didactice transferate pentru restrângere de activitate, conform art. 41 din prezenta Metodologie;
c) catedrele complete și incomplete solicitate pentru întregirea normei didactice, pe care nu s-au soluționat întregirile de normă didactică;
d) posturile didactice/catedrele care se vacantează pe parcursul derulării pretransferului pe care se pot realiza întregiri de normă didactică sau completări de normă didactică cu ore în specialitate pentru cadre didactice titulare începând cu anul școlar următor;
e) posturile didactice/catedrele vacantate de cadrele didactice titulare care au solicitat pensionare anticipată sau pensionare anticipată parțială.
(3) Prin excepție de la prevederile alin. (2) lit. c) și d), posturile didactice/catedrele care se vacantează pe parcursul etapei de pretransfer pot fi ocupate numai pe perioadă determinată de cel mult un an școlar, prin reîncadrarea unui cadru didactic pensionat care a avut calitatea de titular în învățământul preuniversitar, prin concurs, prin detașare sau în regim de plata cu ora.
(4) Datele din cererea de înscriere a cadrelor didactice participante la etapa de pretransfer se înregistrează în sistemul informatic pe parcursul perioadei de înscriere la această etapă, conform Calendarului. Pe pagina web a inspectoratelor școlare se afișează lista cadrelor didactice înscrise la etapa de pretransfer, cu precizarea unităților de învățământ la care sunt titulare aceste cadre didactice, precum și a posturilor didactice/catedrelor pe care aceste cadre didactice sunt titulare, conform datelor înregistrate în sistemul informatic.
Art. 56 (1) Comisia județeană/a municipiului București de mobilitate a personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar verifică dosarele depuse, îndeplinirea condițiilor pentru pretransfer, evaluează dosarele și afișează punctajele stabilite, potrivit anexei nr. 2 la prezenta Metodologie, la sediul inspectoratului școlar și pe pagina web a inspectoratului școlar, pentru cadrele didactice care îndeplinesc condițiile de pretransfer.
(2) Eventualele contestații la punctajele stabilite de comisia județeană/municipiului București de mobilitate a personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar se depun/transmit inclusiv prin poștă electronică, în scris, la inspectoratul școlar și se soluționează în consiliul de administrație al inspectoratului școlar. Contestația reprezintă plângerea prealabilă reglementată de art. 7 din Legea nr. 554/2004, cu modificările și completările ulterioare. Punctajele finale stabilite după soluționarea contestațiilor se afișează la sediul inspectoratului școlar și pe pagina web a inspectoratului școlar. Hotărârea consiliului de administrație al inspectoratului școlar, prin care au fost soluționate contestațiile, este definitivă și poate fi atacată numai la instanța de contencios administrativ.
(3) Comisia județeană/municipiului București de mobilitate a personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar realizează ierarhizarea cadrelor didactice înscrise la etapa de pretransfer conform criteriilor prevăzute la alin. (4), pentru fiecare criteriu, în ordinea descrescătoare a punctajelor finale stabilite în baza anexei nr. 2 la prezenta Metodologie. În situația punctajelor egale pentru același criteriu, departajarea se realizează în baza criteriilor socioumanitare dovedite prin documente justificative.
(4) La ierarhizarea cadrelor didactice, comisia județeană/municipiului București de mobilitate a personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar trebuie să țină seama dacă solicitantul îndeplinește condițiile pentru pretransfer prevăzute de prezenta Metodologie, cerințele de studii conform Centralizatorului, iar în situațiile în care este cazul, dacă deține avizele și atestatele necesare ocupării postului didactic/catedrei solicitat(e) sau dacă a promovat proba orală, după caz și, în ordine, de următoarele criterii, pe baza documentului de numire/transfer/repartizare pe post/catedră:
a) cadrul didactic este titular în specialitatea postului didactic/catedrei solicitat(e) în localitatea în care solicită postul didactic/catedra vacant(ă);
b) cadrul didactic este titular la o unitate de învățământ/unități de învățământ din altă localitate în specialitatea postului didactic/catedrei solicitat(e) și are domiciliul în localitatea în care solicită postul didactic/catedra vacant(ă);
c) cadrul didactic este titular la o unitate de învățământ/unități de învățământ din altă localitate în specialitatea postului didactic/catedrei solicitat(e) și are domiciliul într-o localitate apropiată de localitatea în care solicită postul didactic/catedra vacant(ă);
d) cadrul didactic este titular în altă specialitate decât cea a postului/catedrei solicitate și are și domiciliul în aceeași localitate în care solicită postul didactic/catedra vacant(ă);
e) cadrul didactic este titular în altă specialitate decât cea a postului/catedrei solicitate în localitatea în care solicită postul didactic/catedra vacant(ă) și are domiciliul în altă localitate;
f) cadrul didactic este titular în altă specialitate decât cea a postului/catedrei solicitate la o unitate de învățământ/unități de învățământ din altă localitate și are domiciliul în localitatea în care solicită postul didactic/catedra vacant(ă);
g) cadrul didactic este titular în altă specialitate decât cea a postului/catedrei solicitate la o unitate de învățământ/unități de învățământ din altă localitate și are domiciliul într-o localitate apropiată de localitatea în care solicită postul didactic/catedra vacant(ă).
(5) Cadrele didactice titulare în învățământul preuniversitar fac dovada domiciliului până la data depunerii dosarelor la inspectoratele școlare, conform Calendarului, cu buletin, carte de identitate sau adeverință de identitate. Cadrele didactice titulare în învățământul preuniversitar aflate în situația prevăzută la alin. (4) lit. c) și g) nu sunt condiționate de domiciliul în localitatea în care solicită pretransferul, dar trebuie să aibă domiciliul în județul în care solicită pretransferul. Cadrele didactice titulare în învățământul preuniversitar într-un județ învecinat județului de domiciliu pot ocupa posturi didactice/catedre vacante prin pretransfer în județul în care sunt titulare, pentru apropiere de localitatea de domiciliu, dacă se justifică apropierea de domiciliu. La punctaj egal, dacă un post didactic este solicitat de două sau mai multe persoane, are prioritate cadrul didactic care este titular și are domiciliul în județul în care solicită pretransferul.
(6) Cadrele didactice care solicită pretransferul în municipiul București, titulare în învățământul preuniversitar în alte județe, fac dovada domiciliului în municipiul București până la data depunerii dosarelor la inspectoratul școlar, conform Calendarului, cu buletin, carte de identitate sau adeverință de identitate.
(7) Cadrele didactice care solicită pretransferul în vederea schimbării locului de muncă ori a felului muncii, determinată de starea de sănătate a acestora, la propunerea medicului de medicină a muncii, în conformitate cu prevederile art. 189 alin. (2) din Legea nr. 53/2003, republicată, Codul muncii, cu modificările și completările ulterioare și cadrele didactice care solicită pretransferul pentru reîntregirea familiei nu sunt condiționate de domiciliul în localitatea în care solicită pretransferul. Cadrele didactice care solicită pretransferul pentru reîntregirea familiei trebuie să facă dovada că soțul/soția are locul de muncă în localitatea în care solicită pretransferul sau într-o localitate apropiată, anexând, în copie, la cererea de pretransfer, după caz, unul dintre următoarele documente: extras din Registrul General de Evidență a Salariaților sau contractul individual de muncă, decizia sau ordinul conducătorului instituției publice, ordinul de ministru pentru personalul din sistemul de apărare, de informații sau de ordine publică și de securitate națională.
(8) Pretransferul la propunerea medicului de medicină a muncii se realizează cu informarea și avizul Ministerului Educației și Cercetării. În vederea emiterii avizului Ministerului Educației și Cercetării, inspectoratul școlar transmite, în perioada prevăzută în Calendar, Direcției Generale Învățământ Preuniversitar din cadrul Ministerului Educației și Cercetării o adresă în care se precizează explicit informații privind numele și prenumele cadrului didactic, diagnosticul, unitatea/unitățile de învățământ la care cadrul didactic este titular, unitatea/unitățile de învățământ la care se solicită pretransferul, însoțită de propunerea medicului de medicină a muncii și de documentele medicale justificative.
Art. 57 (1) Soluționarea cererilor de pretransfer se realizează în ședința de repartizare organizată de membri ai comisiei județene/municipiului București de mobilitate a personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar, în perioada prevăzută de Calendar. Cadrul didactic care nu poate participa la ședința de repartizare pentru soluționarea cererilor de pretransfer are dreptul să desemneze, prin procură notarială în original, un împuternicit care să îi reprezinte interesele.
(2) În baza ierarhizării cadrelor didactice înscrise la etapa de pretransfer realizată conform art. 56 din prezenta Metodologie, membrii comisiilor de mobilitate a personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar repartizează cadrele didactice, cu respectarea condițiilor prevăzute în prezenta Metodologie. Prioritate la ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante au cadrele didactice care solicită pretransferul în vederea schimbării locului de muncă ori a felului muncii, determinată de starea de sănătate a acestora, la propunerea medicului de medicină a muncii, pentru care s-a comunicat avizul Ministerului Educației și Cercetării. Opțiunile cadrelor didactice din ședința de repartizare sau a împuterniciților acestora în cadrul ședinței de repartizare se înregistrează conform procedurii stabilite de inspectoratul școlar.
(3) Contestațiile la hotărârile comisiei județene/municipiului București de mobilitate a personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar, adoptate în ședința de repartizare, se depun la inspectoratul școlar în termenul prevăzut de Calendar și se soluționează de către consiliul de administrație al inspectoratului școlar, în perioada prevăzută în Calendar. Hotărârea consiliului de administrație al inspectoratului școlar este definitivă și poate fi atacată numai la instanța de contencios administrativ, contestația reprezentând plângerea prealabilă reglementată de art. 7 din Legea nr. 554/2004, cu modificările și completările ulterioare.
(4) După soluționarea contestațiilor, inspectorul școlar general emite decizia de pretransfer la cerere cu precizarea unității/unităților de învățământ cu personalitate juridică, a postului didactic/catedrei, a nivelului de învățământ și a regimului de mediu. În decizia de pretransfer la cerere nu se precizează viabilitatea postului didactic/catedrei, iar structura/structurile unităților de învățământ cu personalitate juridică se precizează numai în situația în care regimul de mediu al acestora este diferit de regimul de mediu al unității de învățământ cu personalitate juridică.
(5) Personalul didactic de predare titular pretransferat în etapa de pretransfer la cerere, sesiunea 2020, va fi detașat în interesul învățământului pentru nesoluționarea restrângerii de activitate în situația în care, după etapa de pretransfer sau până la data de 1 septembrie 2020, se constată că postul didactic/catedra pe care s-a pretransferat a fost redus(ă) ca urmare a nerealizării planului de școlarizare sau a restructurării rețelei școlare, iar postul didactic/catedra de pe care a fost pretransferat a fost ocupat(ă) pe perioadă nedeterminată în etapa de pretransfer. În situația în care, după etapa de pretransfer sau până la data de 1 septembrie 2020, se constată că postul didactic/catedra pe care un cadru didactic s-a pretransferat a fost redus(ă) ca urmare a nerealizării planului de școlarizare sau restructurării rețelei școlare, iar postul didactic/catedra de pe care a fost pretransferat nu a fost ocupat(ă) pe perioadă nedeterminată în etapa de pretransfer, cadrul didactic respectiv revine la postul didactic/catedra de pe care a fost pretransferat.”


Compartiment MRU


Sus
 Profil Trimite mesaj privat E-mail  
 
Afisati mesajele precedente incepand cu:  Sortate dupa  
Deschide un nou topic Raspunde acestui mesaj  [ 1 mesaj ] 

UTC + 1 ora [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatori pe aceasta sectiune: Nu sunt utilizatori inregistrati si 14 vizitatori


Nu poti crea un noi topice in acest forum
Nu poti raspunde topicelor de pe aceast forum
Nu poti modifica mesajele tale din acest forum
Nu poti sterge mesajele tale din acest forum
Nu poti aduce atasamente pe acest forum

Cauta dupa:
Sari la:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Varianta in limba romana © 2007 roadiro Grup