FORUMUL INSPECTORATULUI ŞCOLAR JUDEŢEAN HUNEDOARA

Forumul permite utilizatorilor să-şi expună ideile, opiniile şi documentele într-un mod organizat. Scopul forumului este să faciliteze comunicarea.
Noiembrie 27th, 2021, 2:44 pm


Cine este conectat

Cine este conectat Avem 23 utilizatori conectati recent :: 1 inregistrati, 0 ascunsi si 22 vizitatori (Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi in ultimele 240 minute)
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1537 in data Noiembrie 1st, 2021, 6:36 pm

Utilizatori pe aceasta sectiune: scluncoiudejos si 22 vizitatori

UTC + 2 ore [ DST ]
Deschide un nou topic Raspunde acestui mesaj  [ 1 mesaj ] 
Autor Mesaj
 Titlul mesajului: Obligativitatea portului măstii in spatiile publice deschise
MesajScris: Octobrie 7th, 2021, 7:10 am 
Neconectati
Membru
Avatar utilizator

Inscris: Iunie 23rd, 2015, 11:21 am
Mesaje: 833
Localitate: Deva
Masca devine obligatorie curând în toate spațiile publice deschise, dacă incidența locală trece de 6 la mia de locuitori, conform unui ordin ministerial aprobat recent și care o să apară azi în Monitorul Oficial.

Masca de protecție urmează să redevină obligatorie în toate spațiile publice deschise, însă numai în localitățile în care incidența cumulată trece de 6 la mie. Măsura este inclusă într-un ordin comun semnat recent de Ministerul Sănătății și de Ministerul Afacerilor Interne, a cărui oficializare este iminentă, potrivit unui comunicat de presă apărut de puțin timp.

Cseke Attila, ministrul interimar al sănătății, și Lucian Bode, ministrul afacerilor interne, au semnat Ordinul pentru completarea Ordinului ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă. Conform documentului, în localitățile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în toate spațiile publice deschise”, scrie în comunicat.

Singura excepție la portul măștii în spațiile publice deschise va fi pentru cei care fac activitate în aer liber, singuri sau împreună cu alte persoane.

Reintroducerea obligației de a purta mască în toate spațiile publice deschise vine în urma unei propuneri recente a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

„Se propune ca în toate localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori, să fie instituită obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne, în toate spațiile publice închise și deschise”, scrie în Hotărârea CNSU 76/2021. Pentru a se aplica concret obligația, este nevoie de un ordin de ministru, așa cum reiese chiar din prevedere.

În prezent, masca e obligatorie numai în spațiile publice deschise aglomerate.

Obligativitatea măștii în toate spațiile publice deschise a fost scoasă la mijlocul lunii mai, chiar în prima etapă a măsurilor de relaxare stabilite pentru perioada 15 mai - 31 august 2021.

Atenție! Pentru a se aplica, ordinul comun trebuie publicat în Monitorul Oficial.
Citește mai mult despre masca de protectie, masca obligatorie spatii publice deschise, masca protectie, stare de alerta, coronavirus

Principalele surse de informare folosite:
-Hotărâre CNSU 76/2021
-Ordinul Ministerului Sănătății/Ministerului Afacerilor Interne 874/81/2020
-HG 932/2021
-Comunicat al Ministerului Sănătății

Sursa https://avocatnet.ro/articol_59252/Ordi ... a-mie.html

----

ORDIN nr. 1.204/99/2021
pentru completarea Ordinului ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă
EMITENT
MINISTERUL SĂNĂTĂȚII Nr. 1.204 din 9 iulie 2021
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE Nr. 99 din 9 iulie 2021
Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 683 din 9 iulie 2021
Văzând Referatul de aprobare al Direcției generale asistență medicală, medicină de urgență și programe de sănătate publică, aprobat de conducerea Ministerului Sănătății cu nr. IM 5.337/2021,
având în vedere:
– dispozițiile pct. 82 din anexa la Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 44 din 7.07.2021;
– prevederile art. 5 alin. (2) lit. d) și ale art. 13 lit. a) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare,
în temeiul art. 7 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea și funcționarea Ministerului Sănătății și al art. 7 alin. (5) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea și funcționarea Ministerului Afacerilor Interne, aprobată cu modificări prin Legea nr. 15/2008, cu modificările și completările ulterioare,
ministrul sănătății și ministrul afacerilor interne emit următorul ordin:
Articolul I
Ordinul ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 435 din 22 mai 2020, cu modificările ulterioare, se completează după cum urmează:
– După articolul 1 se introduce un nou articol, articolul 1^1, cu următorul cuprins:
Articolul 1^1
Prin excepție de la art. 1, nu este obligatorie purtarea măștii de protecție pentru persoanele aflate în locurile de muncă situate în spații închise, cu condiția prezenței unui număr de maximum 10 persoane pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și cu asigurarea unei distanțe de un 1 metru între ele, iar în zonele respective nu este permis accesul publicului sau al altor lucrători. Excepția nu se aplică în cazul spațiilor închise comune.
Articolul II
Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul sănătății,
Ioana Mihăilă
p. Ministrul afacerilor interne,
Raed Arafat,
secretar de stat
----

_________________
Consilier juridic Ion NISTOR
I.S.J. HUNEDOARA, Deva, Str. Gh. Baritiu nr. 2, 330065
E-mail: juridic@isj.hd.edu.ro;


Sus
 Profil Trimite mesaj privat E-mail  
 
Afisati mesajele precedente incepand cu:  Sortate dupa  
Deschide un nou topic Raspunde acestui mesaj  [ 1 mesaj ] 

UTC + 2 ore [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatori pe aceasta sectiune: scluncoiudejos si 22 vizitatori


Nu poti crea un noi topice in acest forum
Nu poti raspunde topicelor de pe aceast forum
Nu poti modifica mesajele tale din acest forum
Nu poti sterge mesajele tale din acest forum
Nu poti aduce atasamente pe acest forum

Cauta dupa:
Sari la:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Varianta in limba romana © 2007 roadiro Grup