FORUMUL INSPECTORATULUI ŞCOLAR JUDEŢEAN HUNEDOARA

Forumul permite utilizatorilor să-şi expună ideile, opiniile şi documentele într-un mod organizat. Scopul forumului este să faciliteze comunicarea.
Aprilie 16th, 2024, 7:26 pm


Cine este conectat

Cine este conectat Avem 131 utilizatori conectati recent :: 0 inregistrati, 0 ascunsi si 131 vizitatori (Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi in ultimele 240 minute)
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 5383 in data Ianuarie 17th, 2023, 8:05 pm

Utilizatori pe aceasta sectiune: Nu sunt utilizatori inregistrati si 131 vizitatori

UTC + 1 ora [ DST ]




Deschide un nou topic Raspunde acestui mesaj  [ 1 mesaj ] 
Autor Mesaj
 Titlul mesajului: Voluntariat: Ajungem MARI
MesajScris: Aprilie 6th, 2023, 10:15 am 
Neconectati
Membru

Inscris: Septembrie 1st, 2015, 2:34 pm
Mesaje: 462
Stimați colegi,

Asociația Ajungem MARI are nevoie de voluntari pentru localitățile Hunedoara și Deva.
Credem că doar împreună putem să facem mai mult pentru copiii instituționalizați. Mai jos regăsiți câteva informații despre ceea ce înseamnă să devii voluntar, în cadrul asociației AJUNGEM MARI.

Despre voluntariat: https://www.ajungemmari.ro/devino-volun ... f190f-929e
Scopul voluntarului este să fie mentor, model, să îi ajute pe copii să descopere lumea, să prindă încredere în propriile forțe, să devină INDEPENDENȚI și RESPONSABILI!
Ca voluntar Ajungem MARI vei merge săptămânal la copii, în centre, pentru a le transmite informații în funcție de pasiunile și abilitățile tale. Vei susține, alături de un coleg voluntar:
• ședințe de pregătire/ recuperare școlară: română, matematică, engleză, franceză, informatică, fizică etc
• ateliere creative: muzică, dans, fotografie, arte plastice etc.
• ateliere educative: siguranţă online, educaţie pentru sănătate, educaţie civică, TIC, educaţie financiară şi antreprenorială, pe baza suporturilor de curs pregătite deja pe care ţi le punem la dispoziţie
• jocuri şi activităţi de dezvoltare personală, consiliere vocaţională
• ieșiri și excursii: îi însoțești pe copii și tineri la teatru, muzee, spectacole, drumeții în natură, excurii la parcuri de aventură etc. Îi încurajezi, îi înveți să se orienteze și cum să se comporte.

Câteva răspunsuri la cele mai frecvente întrebări:
Ce fac ca voluntar?
Voluntarii merg săptămânal în centre timp de 2 ore și îi ajută pe copii să învețe/ recupereze la o materie aleasă de comun acord (în funcție de abilitățile voluntarului și nevoile copiilor) sau să își îmbunătățească abilitățile sau cunoștințele generale prin ateliere creative sau de cultură generală. Voluntarii îi pot implica pe copii în activități în afara centrelor, de tipul ieșirilor și excursiilor educative/ recreative, vizitelor de orientare profesională în companii sau insotindu-i la cursuri vocaționale, logopedie sau terapie.
Ce vârste au copiii?
Copiii de la Ajungem MARI au vârste cuprinse intre 7 și 21 de ani.
Câți copii sunt într-o grupă?
În funcție de specificul activității, de centrul/apartamentul unde ești repartizat, de nevoile și nivelul copiilor, poți lucra individual sau cu grupe de la 2 la 12 copii.
Cu cine merg la copii?
Voluntarii merg în echipe de cate 2 sau mai mulți voluntari, în funcție de specificul centrului și de spațiul disponibil. Se pot înscrie de la început alaturi de un coleg (vor fi repartizați împreună dacă programul lor coincide) sau este repartizat alaturi de alt voluntar cu același opțiuni legate de program, deplasare și cunoștinte.
Copiii dintr-o grupă sunt de aceeași vârstă?
În același centru/apartament sunt în general copii de vârste diferite. În funcție de nevoi și specificul activitățîi, poți forma o grupă de copii cu vârste cât mai apropiate sau poți include în unele activități și copii cu vârste diferite (de exemplu la jocuri, ieșiri sau excursii).
Cum sunt centrele?
Structurile în care lucrezi sunt foarte diferite, chiar și în cazul în care au un profil asemănător: centre de plasament, centre de zi, centre de primire în regim de urgență. centre educaționale pentru copii din asistența maternală, apartamente de tip familial sau căsuțe de tip familial.
Sunt copii cu dizabilități/nevoi speciale?
În general copiii cu care lucram nu au dizabilități severe – unii copii mai prezintă întârzieri în dezvoltare și datorită mediului în care au crescut și lipsei stimulării cognitive.
Avem însă și câteva centre cu copii cu dizabilități, fie locomotorii, fie ce țin de dezvoltarea lor. Acestea sunt în județele (București, Gorj, Mureș, Timiș). Avem voluntari care lucrează cu ei de mulți ani și au rezultate minunate. Nu e nevoie de experiență sau studii speciale, ci de inimă deschisă, răbdare și dorința sinceră de a ajuta.
Copiii din centre sunt orfani?
Copiii din centre nu sunt toți orfani. Sunt și copii care au rămas fară părinți, însă majoritatea au părinți care fie au fost decăzuți din drepturile părintești, fie păstrează încă aceste drepturi, însă situația financiară și legală i-a determinat să îi lase pe copii în sistemul de protecție socială.
Coordonatorul local pe județul Hunedoara este Avram Iulia 0729504086; avramiulia768@yahoo.com


Sus
 Profil Trimite mesaj privat E-mail  
 
Afisati mesajele precedente incepand cu:  Sortate dupa  
Deschide un nou topic Raspunde acestui mesaj  [ 1 mesaj ] 

UTC + 1 ora [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatori pe aceasta sectiune: Nu sunt utilizatori inregistrati si 131 vizitatori


Nu poti crea un noi topice in acest forum
Nu poti raspunde topicelor de pe aceast forum
Nu poti modifica mesajele tale din acest forum
Nu poti sterge mesajele tale din acest forum
Nu poti aduce atasamente pe acest forum

Cauta dupa:
Sari la:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Varianta in limba romana © 2007 roadiro Grup