FORUMUL INSPECTORATULUI ŞCOLAR JUDEŢEAN HUNEDOARA

Forumul permite utilizatorilor să-şi expună ideile, opiniile şi documentele într-un mod organizat. Scopul forumului este să faciliteze comunicarea.
Martie 19th, 2024, 4:47 am


Cine este conectat

Cine este conectat Avem 56 utilizatori conectati recent :: 0 inregistrati, 0 ascunsi si 56 vizitatori (Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi in ultimele 240 minute)
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 5383 in data Ianuarie 17th, 2023, 8:05 pm

Utilizatori pe aceasta sectiune: Nu sunt utilizatori inregistrati si 56 vizitatori

UTC + 1 ora [ DST ]




Deschide un nou topic Raspunde acestui mesaj  [ 1 mesaj ] 
Autor Mesaj
 Titlul mesajului: O noua Oportunitate de finantare : „Scoala pentru toti”
MesajScris: Octobrie 11th, 2016, 7:57 am 
Neconectati
Membru

Inscris: Septembrie 1st, 2016, 10:23 am
Mesaje: 333
Stimați colegi,

Redau mesajul doamnei Elena Chiru de la ECDL România cu privire la apelul de proiecte „Scoala pentru toti”, din cadrul Programului Operational Capital Uman.

ECDL ROMANIA va semnaleaza permanent oportunitatile de finantare pentru derularea de proiecte care pot include certificarea ECDL, pe langa alte activitati eligibile obligatorii.
In acest sens, va informam ca Ministerul Fondurilor Europene a lansat apelul de proiecte „Scoala pentru toti”, din cadrul Programului Operational Capital Uman.

Mai jos regasiti detalii despre acest apel si pentru informatii ne puteti contacta pe e-mail finantare@ecdl.ro sau la tel. +40751 02 27 71.

Acest apel isi propune sustinerea financiara a unor mecanisme eficiente si inovatoare de dezvoltare si implementare a unor masuri integrate in domeniul educatiei, cu scopul final de a creste participarea scolara a copiilor (incepand cu invatamantul ante-prescolar si pana la finalizarea invatamantului obligatoriu) si de a preveni/reduce parasirea timpurie a scolii.

Termenul limita de depunere a proiectului este: 15 noiembrie 2016, ora 16.00

Astfel, pot fi depuse proiecte care sa includa actiuni aferente urmatoarelor obiective specifice:
6.2 - Cresterea participarii la invatamantul ante-prescolar si prescolar, in special a grupurilor cu risc de parasire timpurie a scolii, cu accent pe copiii apartinand minoritatii roma si a celor din mediul rural
6.3 - Reducerea parasirii timpurii a scolii prin masuri integrate de prevenire si de asigurare a oportunitatilor egale pentru elevii apartinand grupurilor vulnerabile, cu accent pe elevii apartinand minoritatii roma si elevii din mediul rural/ comunitatile dezavantajate socio-economic
6.4 - Cresterea numarului de tineri care au abandonat scoala si de adulti care nu si-au finalizat educația obligatorie care se reintorc in sistemul de educatiei si formare, inclusiv prin programe de tip a doua sansa si programe de formare profesionala
6.6 - Imbunatatirea competențelor personalului didactic din invatamantul preuniversitar in vederea promovarii unor servicii educationale de calitate orientate pe nevoile elevilor si a unei scoli inclusive.

Un proiect poate include actiuni aferente tuturor obiectivelor specifice sus mentionate, in masura in care solicitantii si partenerii sunt eligibili pentru acestea, dar este obligatoriu sa acopere cel putin actiuni aferente obiectivului specific (OS) 6.2 (minimum activitati pentru prescolari) si obiectivului specific 6.3. (activitati pentru scolari).

Actiunile eligibile sprijinite in cadrul acestui apel sunt structurate pe urmatoarele categorii:
1.3.1. Actiuni cu impact direct asupra FACILITARII ACCESULUI LA EDUCATIE SI PREVENIRII/REDUCERII PARASIRII TIMPURII A SCOLII;

1.3.2. Actiuni destinate IMBUNATATIRII SI DIVERSIFICARII SERVICIILOR EDUCATIONALE OFERITE;

1.3.3. Actiuni destinate DEZVOLTARII CAPACITATII RESURSELOR UMANE din scoli.

Detalierea actiunilor eligibile o regasiti la paginile 8-13 a ghidului atasat.

Programul ECDL contribuie la realizarea actiunilor cu impact direct asupra obiectivelor specifice 6,3 si 6,6, deoarece:
vizeaza obtinerea de competente pentru copii, tinerii si/sau adulti care nu si-au finalizat educatia obligatorie
permisul ECDL contribuie la cresterea sanselor de integrare pe piata muncii a absolventilor de invatamant secundar inferior
se incadreaza in educatia extra curriculara orientata spre nevoile elevului vizand dobandirea de competente cheie
vizeaza dezvoltarea competentelor profesorilor privind metodele de predare/ invatare active-participative, interactive si centrate pe copil.

Mai mult decat atat, prin includerea programului ECDL in proiect, contribuiti la indeplinirea temei secundare FSE cu privire la “Imbunatatirea accesibilitatii, a utilizarii si a calitatii tehnologiilor informatiei si comunicatiilor”.

Pentru cadre didactice, in urma participarii la acest program, pe baza permisului ECDL obtinut, pot beneficia de credite profesionale transferabile, finalizate prin certificare a competentei didactice.

Pentru elevi, pe langa echivalarea competentelor digitale de la examenul national de bacalaureat au si alte avantaje, inclusiv cresterea sanselor de integrare pe piata muncii.

Aplicantii eligibili in functie de obiectivele specifice vizate in cadrul proiectului sunt detaliati la paginile 14-15 din ghid,

In cadrul acestui apel pot fi finantate doua tipuri de proiecte:
Proiecte simple, care includ cel putin activitati prevazute la punctele 1.3.1. a), din cadrul OS 6.2 (minimum copii prescolari) si OS 6.3, in combinatie cu activitati prevazute la punctul 1.3.2 si/sau la punctul 1.3.3.
Valoarea minimă a proiectelor este de 340.000 de euro, iar valoarea maxima este de 1.450.000 de euro.
Proiecte combinate, care includ activitati prevazute la punctele 1.3.1. b), din cadrul OS 6.2 (copii ante prescolari si prescolari), OS 6.3 si OS 6.4, in combinatie cu activitati prevazute la punctul 1.3.2 si/sau la punctul 1.3.3.
Valoarea minima a proiectelor este de 425.000 de euro, iar valoarea maxima este de 2.100.000 de euro.

Mai multe detalii cu privire la aceasta oportunitate de finantare le gasiti in ghidul solicitantului atasat. Anexele ghidului le gasiti accesand http://www.fonduri-ue.ro/pocu-2014#implementare-program

Mult succes!

prof. Zsofia Szasz


Sus
 Profil Trimite mesaj privat E-mail  
 
Afisati mesajele precedente incepand cu:  Sortate dupa  
Deschide un nou topic Raspunde acestui mesaj  [ 1 mesaj ] 

UTC + 1 ora [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatori pe aceasta sectiune: Nu sunt utilizatori inregistrati si 56 vizitatori


Nu poti crea un noi topice in acest forum
Nu poti raspunde topicelor de pe aceast forum
Nu poti modifica mesajele tale din acest forum
Nu poti sterge mesajele tale din acest forum
Nu poti aduce atasamente pe acest forum

Cauta dupa:
Sari la:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Varianta in limba romana © 2007 roadiro Grup