FORUMUL INSPECTORATULUI ŞCOLAR JUDEŢEAN HUNEDOARA

Forumul permite utilizatorilor să-şi expună ideile, opiniile şi documentele într-un mod organizat. Scopul forumului este să faciliteze comunicarea.
Mai 30th, 2020, 10:09 pm


Cine este conectat

Cine este conectat Avem 13 utilizatori conectati recent :: 0 inregistrati, 0 ascunsi si 13 vizitatori (Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi in ultimele 240 minute)
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1980 in data Martie 20th, 2020, 6:15 pm

Utilizatori pe aceasta sectiune: Nu sunt utilizatori inregistrati si 13 vizitatori

UTC + 2 ore [ DST ]
Deschide un nou topic Raspunde acestui mesaj  [ 1 mesaj ] 
Autor Mesaj
 Titlul mesajului: 5 februarie 2013 - Ziua Sigurantei pe Internet
MesajScris: Octobrie 16th, 2012, 12:18 pm 
În atenţia cadrelor didactice din toate unităţile de învăţământ,

Stimaţi colegi,
Pe data de 5 februarie 2013 se va desfăşura Ziua Sigurantei pe Internet 2013, eveniment de anvergură europeană desfăşurat anual sub egida reţelei europene “INSAFE” - European Safer Internet Network, în cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene.

La nivel naţional, Consortiul Sigur.info, coordonat de Salvaţi Copiii Romania, organizează competiţia cu tema “Vrem respect pe Internet!”. Este important ca mediul online să ofere siguranţă şi confort utilizatorilor tineri, iar pentru ca acest lucru să poată fi realizat, avem nevoie de o Neticheta agreată şi respectată de toţi Internauţii din Romania. Neticheta reprezinta un set de reguli de bună purtare ce trebuie respectate când interacţionam pe Internet.

Prin concursul Vrem respect pe Internet! ii provocăm pe participanţi să gasească astfel de reguli comune şi benefice pentru siguranţa online, precum şi metode prin care le pot promova în rândul copiilor si adulţilor, astfel încat Internetul să devină un spaţiu mai puţin periculos, în care navigatorii nu se ascund în spatele anonimatului şi îşi asuma comportamentul online într-un mod responsabil.


Inscrierea în competiţie
se va putea face în patru secţiuni. Prima secţiune se adresează copiilor şi adolescenţilor cu vârste între 6 şi 18 ani încadraţi în două grupe de vârsta: 6 – 12 ani şi 13-18 ani, care vor participa în echipe mixte coordonaţi de un profesor sau părinte. Sub indrumarea acestuia, copiii pot înscrie în concurs proiecte multimedia în care vor ilustra opinia lor despre o Neticheta adecvata, modul în care o putem promova în randul copiilor si adulţilor astfel ţncat aceasta sa fie respectată precum şi despre consecinţele lipsei unei netichete in mediul online. Competiţia este deschisă atât şcolilor, cluburilor de tineret, cât şi copiilor şi profesorilor în mod individual.

Celelalte trei categorii speciale din concurs sunt: Profesorul Anului, Şcoala Anului si Gradiniţa Anului. Acestea vor premia cele mai implicate persoane şi instituţii în promovarea şi sustinerea siguranţei online în anul 2012.

Data limită de transmitere a proiectelor este 6 Decembrie 2012, acestea urmând a fi evaluate în perioada 11 Decembrie – 15 ianuarie de catre un juriu format din membrii Consortiului Sigur.info, sponsorii concursului, elevi şi profesori. Echipele câştigătoare vor fi premiate cu produse IT atractive oferite de partenerii proiectului în cadrul Galei Sigurantei pe Internet din data de 5 februarie 2013 în Bucuresti. Regulamentul complet poate fi consultat la adresa http://www.sid2013.sigur.info. La aceeaşi adresă participanţii pot descarca formularele de participare şi îşi pot înscrie proiectele în concurs.

Pentru mai multe informatii, ne puteti contacta la e-mail: respectpeinternet@gmail.com

Va dorim mult succes !


Sus
  
 
Afisati mesajele precedente incepand cu:  Sortate dupa  
Deschide un nou topic Raspunde acestui mesaj  [ 1 mesaj ] 

UTC + 2 ore [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatori pe aceasta sectiune: Nu sunt utilizatori inregistrati si 13 vizitatori


Nu poti crea un noi topice in acest forum
Nu poti raspunde topicelor de pe aceast forum
Nu poti modifica mesajele tale din acest forum
Nu poti sterge mesajele tale din acest forum
Nu poti aduce atasamente pe acest forum

Cauta dupa:
Sari la:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Varianta in limba romana © 2007 roadiro Grup