FORUMUL INSPECTORATULUI ŞCOLAR JUDEŢEAN HUNEDOARA

Forumul permite utilizatorilor să-şi expună ideile, opiniile şi documentele într-un mod organizat. Scopul forumului este să faciliteze comunicarea.
Aprilie 25th, 2024, 2:05 am


Cine este conectat

Cine este conectat Avem 126 utilizatori conectati recent :: 0 inregistrati, 0 ascunsi si 126 vizitatori (Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi in ultimele 240 minute)
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 5383 in data Ianuarie 17th, 2023, 8:05 pm

Utilizatori pe aceasta sectiune: Nu sunt utilizatori inregistrati si 126 vizitatori

UTC + 1 ora [ DST ]




Deschide un nou topic Raspunde acestui mesaj  [ 1 mesaj ] 
Autor Mesaj
 Titlul mesajului: Reuniune de Proiect Comenius Multilateral
MesajScris: Aprilie 11th, 2014, 1:08 pm 
Neconectati
Membru
Avatar utilizator

Inscris: Ianuarie 24th, 2007, 8:46 am
Mesaje: 919
Diseminare a Mobilitatii Proiectului Multilateral Comenius LLP,
Young Masters of Business in Action
Petrosani, Romania

In cadrul Proiectului Multilateral Comenius LLP, Young Masters of Business in Action, in perioada 10-15.03.2014, la Colegiul National de Informatica „Carmen Sylva” Petrosani, a avut loc reuniunea de proiect a partenerilor din Polonia, Turcia si Romania, care s-a desfasurat conform unui program stabilit de catre conducerea scolii, coordonatorul proiectului si echipa implicata.
In data de 11.03.2014, oaspetii au fost intampinati la aeroportul Henry Coanda Bucuresti si, dupa un tur al capitalei, in care au fost vizitate si fotografiate principalele obiective turistice (....)ale orasului, partenerii au parcurs drumul Bucuresti-Petrosani, dupa care au fost cazati la un hotel din Petrosani.
In prima zi a mobilitatii, a doua din cadrul proiectului, colegii nostri straini au fost intampinati cu caldura cu traditionala paine si sare de catre conducerea scolii, de catre un colectiv de profesori-coordonatorul proiectului, prof. Ghiban Lili, responsabilul cu proiecte si parteneriate, prof. Popescu Rodica-, prof. Gheviza Carmen –cosilierul educativ la colegiului si elevi, elevi care le-au urat bun venit in limbile poloneza, turca si engleza.Oaspetii au fost placut surprinsi de ospitalitatea si prietenia profesorilor si elevilor de la scoala noastra, au facut fotografii si filmulete pe care ulterior le vor posta pe platforma educationala online a proiectului realizata de echipa Romaniei.
Conducerea scolii si echipa de proiect i-au condus pe oaspeti in cancelaria scolii la un moment de socializare cu profesorii scolii si apoi au vizitat salile de clasa, coridoarele cu avizierele si panourile Comenius. De asemenea, oaspetii au fost invitati la lectii de istorie, religie, informatica, limba engleza, unde li s-au prezentat cateva din metodele interactive utilizate in procesul de predare-invatare precum si materiale didactice moderne (table interactive conectate la internet, videoproiectoare si sala calculatoarelor).
In timpul programului de lucru la proiect in sala multimedia, profesorii coordonatori si echipele de proiect au discutat despre activitatile si produsele finale realizate pana in acel moment, au facut propuneri pentru conditiile si regulile de desfasurare a viitoarei mobilitati, in care vor fi inclusi si elevi.
Dupa amaiaza, colegii nostri au vizitat Universitatea Tehnica Petrosani, ghizi fiindu-le d-l prof. Decan, Veres Ioel si d-l prof. Butulescu Valeriu care le-au prezentat unica si frumoasa colectie de roci, laboaratoare cu roboti industriali la conceperea carora au luat parte studentii universitatii.
In ziua urmatoare, 12.03.2014, partenerii nostri au fost intampinati calduros si emotionant, cu traditionala paine si sare, la Scoala gimnaziala a colegiului nostru. Elevi din toate clasele, unii prurtand minunate costume populare din zona, impreuna cu profesorii le-au urat bun venit in limbile poloneza, turca si engleza, iar media locala a fost prezenta la fata locului pentru a realiza interviuri in legatura cu importanta parteneriatelor scolare ale UE.
Profesorii straini au vizitat scoala, au admirat frumoasele sali de clasa, au participat la lectii de cultura civica, limba engleza, biologie, fizica, matematica, au stat de vorba cu elevii si au primit din partea celor mici obiecte handmade, confectionate din suflet, cu multa atentie si drag.
In cancelarie s-au intalnit cu profesorii, au socializat si s-au informat asupra sistemului educational romanesc, asupra mijloacelor si metodelor de predare-invatare si evaluare.
In onoarea oaspetilor de peste hotare, elevii scolii gimnaziale au pregatit un scurt program artistic emotionant, care a debutat cu intonarea imnurilor UE, Poloniei, Turciei, Romaniei.Cei mici i-au uimit si incantat pe profesori cu dansuri populare romanesti, cu parada costumelor populare romanesti din diverse zone ale tarii, cu interpretarea unui cantec polonez la chitara si a unui vals de Chopin la orga, cu executarea unui dans traditional turcesc foarte aplaudat de public si cu deosebita interpretare a corului elevilor si invatatorilor scolii. La spectacol au participat profesori, elevi, parinti si media locala. In finalul programului, d-l director Mehmet Yilmaz si coordonatorul proiectului, Katarzyna Milewska, au multumit tuturor artistilor si profesorilor implicati pentru efortul elevilor care conduce la intarirea prieteniei dintre cele trei scoli.
In cadrul atelierului de lucru la proiect, s-u decis datele si perioadele de desfasurare a viitoarelor doua mobilitati, in Turcia si respectiv Romania.
Dupa amiaza, profesorii parteneri s-au bucurat de frumusetea muntilor din zona la statiunea Straja Lupeni, au facut fotografii si au admirat peisajele deosebite.
In data de 13.03.2014, vizita s-a desfasurat la corpul liceului, oaspetii au participat la o conferinta de presa cu echipa de antreprenoriat si Consiliul elevilor.Elevii au prezentat realizarile lor in cadrul clubului de antreprenoriat, condus de catre d-na prof. Ivan Rodica, au prezentat PPS-uri si au dialogat intens in limba engleza cu profesorii straini.
D-na prof. Kasia Milewska, coordonatorul proiectului Young Masters of Business in Action, a prezentat int-run film orasul Poznan si scoala gimnaziala coordonatoare, si a prezentat sistemul de educatie din Polonia. D-ra prof. Nilay Ates, coordonatorul proiectului scolii partenere din Turcia, a avut un dialog interesant si revelator asupra sistemului de educatie din Turcia.
Prof. coordonator al proiectului din Romania, profesor Lili Ghiban, a condus atelierul de lucru al proiectului, in care s-au discutat si decis ultimile detalii in legatura cu derularea primei parti a proiectului, cu distribuirea sarcinilor pentru fiecare partener.
Dupa amiaza, oaspetii au vizitat Fabrica de Tricotaje si Scoala Minei Petrila, si au cumparat suveniruri din Petrosani.
In penultima zi a mobilitatii in Romania, vizitatorii parteneri au facut o excursie la Tg. Jiu, s-au oprit la Manastirea Lainici, unde au aflat informatii pretioase despre lacasul religios, si au vizitat Ansamblul Operelor lui Constantin Brancusi din parcul central al municipiului, au facut shopping in diverse magazine si s-au intors in Petrosani prin Rezervatia Nationala Defileul Jiului.
In fiecare sera oaspetii au socializat cu profesorii si conducerea scolii.
In data de 15.03.2015, profesorii din Polonia si Turcia s-au deplasat la aeroportul Henry Coanda din Bucuresti si au plecat in tarile lor.
A fost o experienta extraordinar de utila si placuta.


Sus
 Profil Trimite mesaj privat  
 
Afisati mesajele precedente incepand cu:  Sortate dupa  
Deschide un nou topic Raspunde acestui mesaj  [ 1 mesaj ] 

UTC + 1 ora [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatori pe aceasta sectiune: Nu sunt utilizatori inregistrati si 126 vizitatori


Nu poti crea un noi topice in acest forum
Nu poti raspunde topicelor de pe aceast forum
Nu poti modifica mesajele tale din acest forum
Nu poti sterge mesajele tale din acest forum
Nu poti aduce atasamente pe acest forum

Cauta dupa:
Sari la:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Varianta in limba romana © 2007 roadiro Grup