FORUMUL INSPECTORATULUI ŞCOLAR JUDEŢEAN HUNEDOARA

Forumul permite utilizatorilor să-şi expună ideile, opiniile şi documentele într-un mod organizat. Scopul forumului este să faciliteze comunicarea.
August 15th, 2020, 2:39 am


Cine este conectat

Cine este conectat Avem 6 utilizatori conectati recent :: 0 inregistrati, 0 ascunsi si 6 vizitatori (Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi in ultimele 240 minute)
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1980 in data Martie 20th, 2020, 6:15 pm

Utilizatori pe aceasta sectiune: Nu sunt utilizatori inregistrati si 6 vizitatori

UTC + 2 ore [ DST ]
Deschide un nou topic Raspunde acestui mesaj  [ 1 mesaj ] 
Autor Mesaj
 Titlul mesajului: Etapa de pretransfer consimtit 2019 calendar
MesajScris: Aprilie 16th, 2019, 9:46 am 
Neconectati
Membru

Inscris: Iulie 10th, 2008, 1:34 pm
Mesaje: 458
In atenţia personalului didactic de predare care solicită pretransferul consimţit între unităţile de învăţământ preuniversitar, sesiunea 2019

În conformitate cu prevederile Anexei la OMEN nr. 3886/11.04.2019 prin care se modifică şi se completează Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar, aprobată prin OMEN nr. 5460/12.11.2018, vă comunicăm următorul Calendar de desfăşurare a etapei de pretransfer consimţit/schimb de posturi:

DOSARE
6-9 mai 2019
Personalul didactic de predare care solicită pretransferul consimţit între unităţile de învăţământ ori schimbul de posturi didactice între titulari, întocmeşte dosarul pe baza cererii tip şi îl înregistrează la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, Str.Gh. Bariţiu, nr.2, , Etajul II, cam. 214, în perioada: 6-9 mai 2019.
Programul înregistrării dosarelor:
- luni, 6 mai 2019, între orele 11.00-15.00;
- marţi, 7 mai 2019, între orele 11.00-15.00;
- miercuri, 8 mai 2019, între orele 11.00-15.00;
- joi, 9 mai 2019, între orele 11.00-15.00.

POSTURI
6 mai 2019
- Reactualizarea listei posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate complete şi incomplete;
- Afişarea la sediile unităţilor de învăţământ a condiţiilor specifice şi a grilelor de evaluare aferente acestora (dacă este cazul) pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante prin pretransfer consimţit între unităţile de învăţământ, avizate de inspectoratele şcolare (pentru unitățile de învăţământ care nu au avut condiții specifice pentru etapa de transfer).

6-9 mai 2019
- Comisia judeţeană de mobilitate şi consilierul juridic al ISJ Hunedoara, verifică şi avizează dosarele candidaţilor;
- Comisia judeţeană de mobilitate face evaluarea activității profesionale, didactice şi științifice a candidaţilor pe baza documentelor existente la dosar şi acordă punctajele pe baza Fişei de evaluare, aprobată în CA al ISJ Hunedoara, publicată pe site-ul inspectoratului.

10 mai 2019
- Afişarea la inspectoratul şcolar şi pe pagina web a inspectoratului şcolar a listelor cu punctajele cadrelor didactice înscrise la etapa de pretransfer consimţit între unităţile de învăţământ, cu precizarea unităţilor de învăţământ şi a posturilor/catedrelor la care acestea sunt titulare.

10 şi 13 mai 2019
- Înregistrarea la inspectoratul şcolar a contestaţiilor referitoare la punctajele acordate cadrelor didactice înscrise la etapa de pretransfer consimţit.

14 mai 2019
- Soluţionarea în consiliul de administraţie al ISJ Hunedoara a contestaţiilor referitoare la punctajele acordate cadrelor didactice înscrise la etapa de pretransfer consimţit;
- Afişarea punctajelor finale la sediul inspectoratului şcolar şi pe pagina de web a ISJ Hunedoara.

7-14 mai 2019
- Desfăşurarea inspecţiilor speciale la clasă, a probelor practice, a probelor orale de profil pentru pretransfer consimţit (dacă este cazul – art. 4, alin. (4-7) din Metodologie);
- Afişarea rezultatelor la sediul ISJ Hunedoara şi pe pagina web a inspectoratului şcolar.

7-14 mai 2019
- Înregistrarea dosarelor de pretransfer la nivelul unităţilor de învăţământ pentru obținerea acordului de principiu.
• Cadrele didactice care solicită acordul de principiu pentru pretransfer, depun dosarele la unităţile de învăţământ care au publicat posturi vacante, precum şi la unităţile de învăţământ la care sunt titulare alte cadre didactice care au depus cereri de pretransfer.
- Dosarele se întocmesc pe baza cererii tip - Anexa 14, pag. 87 din Metodologie.

15 mai 2019
- Comisia de mobilitate constituită la nivelul unităţii înaintează consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ un Raport scris, întocmit conform Anexei nr. 18 la Metodologie, pagina 126, care conține lista cadrelor didactice ierarhizate în vederea emiterii acordului de principiu pentru pretransfer consimţit;
- Consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ analizează solicitările depuse de cadrele didactice titulare şi comunică hotărârea cu privire la emiterea acordului de principiu pentru pretransfer consimţit.
- Directorul emite acordul de principiu pentru pretransfer consimţit sau refuzul motivat şi îl comunică în scris solicitanţilor (Anexa nr. 18 la Metodologie, pag. 127);
- Directorul informează în scris inspectoratul şcolar asupra modului în care s-au soluţionat cererile de obţinere a acordului de principiu pentru pretransfer consimţit (Anexa nr.18 la Metodologie, pag. 128);
- Cadrele didactice care solicită pretransferul consimţit anexează la dosarele înregistrate la ISJ Hunedoara acordurile de principiu, obţinute de la unităţile de învăţământ.

15-16 mai 2019
Candidaţii depun la sediul ISJ Hunedoara contestaţiile (adresate comisiei judeţene de mobilitate) cu privire la emiterea de către unităţile de învăţământ a acordului de principiu sau a refuzului pentru pretransfer consimţit.

16-17 mai 2019
- Soluţionarea la nivelul Comisiei judeţene de mobilitate a contestaţiilor cu privire la emiterea de către unităţile de învăţământ a acordului de principiu pentru pretransfer consimţit;
În situaţia în care comisia judeţeană de mobilitate a personalului didactic din învăţământul preuniversitar constată abateri de la prevederile Metodologiei, într-o unitate de învăţământ, preşedintele comisiei judeţene solicită în scris directorului unităţii de învăţământ respective revenirea asupra situaţiei şi reluarea procedurilor legale pentru corectarea erorilor constatate de inspectoratul şcolar.
- Directorii acestor unităţi de învăţământ emit noi acorduri de principiu, conform hotărârilor consiliilor de administraţie din unităţile de învăţământ respective, după reluarea procedurilor legale şi le comunică inspectoratului şcolar şi candidaţilor care au formulat contestaţii.

20 mai 2019
Şedinţa de repartizare, organizată de inspectoratul şcolar; se soluţionează în ordine a cererilor:
I. de completare de normă didactică;
II. transfer consimţit între unităţile de învăţământ şi transfer prin repartizare;
III. pretransfer prin schimb de posturi/catedre prin consimţământ scris;
IV. pretransfer consimţit între unităţile de învăţământ;
La sfârşitul şedinţei de repartizare se reanalizează în ordine cererile:
I. de completare de normă didactică;
II. transfer consimţit între unităţile de învăţământ şi transfer prin repartizare.

20-21 mai 2019
Înregistrarea contestaţiilor la ISJ Hunedoara cu privire la modul de soluţionare în şedinţa de repartizare a cererilor de pretransfer consimţit între unităţile de învăţământ.

22 mai 2019
Soluţionarea în CA al ISJ Hunedoara a contestaţiilor cu privire la modul de soluţionare în şedinţa de repartizare a cererilor de pretransfer consimţit între unităţile de învăţământ.

22 mai 2019
Reactualizarea listei posturilor didactice, a catedrelor vacante / rezervate şi afişarea acesteia la sediul ISJ Hunedoara;

22-24 mai 2019
Emiterea şi comunicarea deciziilor de repartizare pentru pretransfer consimţit între unităţile de învăţământ şi pretransfer prin schimb de posturi.
Compartimentul MRU


Sus
 Profil Trimite mesaj privat E-mail  
 
Afisati mesajele precedente incepand cu:  Sortate dupa  
Deschide un nou topic Raspunde acestui mesaj  [ 1 mesaj ] 

UTC + 2 ore [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatori pe aceasta sectiune: Nu sunt utilizatori inregistrati si 6 vizitatori


Nu poti crea un noi topice in acest forum
Nu poti raspunde topicelor de pe aceast forum
Nu poti modifica mesajele tale din acest forum
Nu poti sterge mesajele tale din acest forum
Nu poti aduce atasamente pe acest forum

Cauta dupa:
Sari la:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Varianta in limba romana © 2007 roadiro Grup