Pagina 1 din 1

Reguli privind ocuparea unui post vacant/temporar vacant

Scris: Septembrie 27, 2020, 7:53 am
de Consilier juridic
Principiile generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice sunt prevăzute în:
• Legea nr. 53 din 2003-Codul muncii, republicat,
• Hotărârea nr. 286 din 23 martie 2011 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare,
• Regulamentul de organizare şi funcţionare, fişele posturilor şi organigrama entităţii publice, 
• Actele normative prin care au fost aprobate statutele specifice ale personalului precum şi statutele corpurilor profesionale,
• Alte reglementări în domeniul muncii.  
În vederea ocupării unui post vacant sau temporar vacant, angajatorul întocmește o documentaţie numită Propunerea privind organizarea şi desfăşurarea concursului de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant care trebuie să cuprindă următoarele:
  a) anunţul de organizarea a concursului pentru funcţia contractuală vacantă sau temporar vacantă;
  b) fişa de post corespunzătoare funcţiei contractuale vacante sau temporar vacante întocmită şi aprobată în condiţiile legii;
  c) bibliografia şi, dacă este cazul, tematica stabilită de conducătorul structurii de specialitate care propune organizarea concursului de ocupare a postului vacant sau temporar vacant;
  d) propuneri privind componenţa comisiei de concurs, precum şi a comisiei de soluţionare a contestaţiilor;
  e) tipul probelor de concurs: proba scrisă şi/sau proba practică şi interviu, după caz;
  f) alte menţiuni referitoare la organizarea concursului sau la condiţiile de participare.
Bibliografia poate cuprinde acte normative, lucrări, articole de specialitate sau surse de informare şi documente expres indicate, cu relevanţă pentru funcţia contractuală vacantă sau temporar vacantă pentru care se organizează concursul.
Bibliografia întocmită este aprobată de conducătorul autorităţii sau instituţiei publice.
Tematica concursului se stabileşte pe baza bibliografiei.
Angajatorul are obligaţia să publice, cu cel puţin 15 zile lucrătoare înainte de data stabilită, pentru prima probă a concursului pentru ocuparea unui post vacant, respectiv cu cel puţin 10 zile lucrătoare înainte de data stabilită pentru prima probă a concursului pentru ocuparea unui post temporar vacant, anunţul privind concursul în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a (http://www.monitoruloficial.ro/), într-un cotidian de largă circulaţie, precum şi la sediul acesteia.
Documentele aferente concursului, respectiv anunţul cuprinzând condiţiile generale şi specifice, calendarul de desfăşurare a concursului, bibliografia şi, după caz, tematica, se transmit spre publicare către portalul http://www.posturi.gov.ro, prin intermediul adresei de e-mail: posturi@gov.ro, în termenele prevăzute.
Afișarea anunțurilor se face obligatoriu și pe pagina de internet a Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, la secţiunea special creată în acest scop-viewforum.php?f=241&sid=0045aafeb0060dd ... d059e48feb.
Dacă angajatorul are pagină de internet, afişarea se face și pe această pagină, la secţiunea special creată în acest scop.
Răspunderea privind organizarea şi desfăşurarea concursului de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant pentru personalul contractual revine conducerii instituţiei publice organizatoare.


La data 01.10.2020, Nota I.S.J. Hunedoara cu nr. 6214/31.10.2017 își încetează aplicabilitatea.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



I N F O R M A R E
Având în vedere declararea stării de urgență prin Decretul nr. 195/2020, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, vă aducem la cunoștință că Ordinul secretarului general al Camerei Deputaților nr. 1.173/2018 a fost completat în sensul introducerii obligativității ca începând cu data de 23 martie 2020 actele normative să fie transmise exclusiv în format electronic, în fișier cu semnătură electronică calificată. Transmiterea actelor cu semnătură electronică se va face prin e-mail la adresa monitoruloficial@cdep.ro.

În vederea eliminării diferențelor de compatibilitate care pot apărea între editoarele de text, actele vor fi redactate în Word format A4 editabil, cu semne diacritice, având fontul Times New Roman sau Arial, corp 12–14, cu spațiere la un rând. Denumirea fișierului va conține elemente de identificare a actului, cum ar fi tipul și numărul actului (de exemplu: Ordin 123). Actele vor fi redactate cu respectarea dispozițiilor Legii nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative. Vă rugăm să ne comunicați numele și datele persoanelor desemnate pentru certificarea electronică, iar în cazul în care aceste certificate au expirat, vă rugăm să faceți demersurile necesare pentru reînnoire în cel mai scurt timp.

Comunicarea numelor și datelor persoanelor desemnate să certifice electronic actele înaintate în vederea publicării de către conducătorii instituțiilor este condiție esențială pentru realizarea acestei activități. În acest sens, transmiterea documentelor se va face, cu celeritate, prin următoarele căi: fax +4021 318 51 09 și/sau email: ramo@ramo.ro.

ANUNȚ
În vederea prevenirii și limitării efectelor infectării cu COVID-19 vă informăm că, în perioada declarării stării de alertă, activitatea de relații cu publicul la sediul Regiei Autonome Monitorul Oficial din Șoseaua Panduri, nr. 1 se va desfășura astfel:

Transmiterea anunțurilor persoanelor fizice și juridice pentru publicarea în Monitorul Oficial – Partea a III-a se va realiza exclusiv prin expedierea actelor prin poștă. Detalii suplimentare

Transmiterea anunțurilor pentru publicarea în Monitorul Oficial – Partea a IV-a și a V-a se va face exclusiv, pe una dintre următoarele căi: poșta, fax, e-mail (documentele scanate integral). Persoanele juridice care solicită publicarea vor avea în vedere termenele prevăzute de lege în condițiile date. Detalii suplimentare http://www.monitoruloficial.ro/?fbclid= ... 9bUXA0xhYQ