Măsuri privind evaluarea riscurilor de coruptie

Moderator: Consilier juridic

Consilier juridic
Membru
Mesaje: 1940
Membru din: Iunie 23, 2015, 10:21 am
Localitate: Deva
Contact:

Măsuri privind evaluarea riscurilor de coruptie

Mesaj de Consilier juridic »

Către,
Unitățile școlare/conexe cu personalitate juridică din județul Hunedoara
În atenția doamnei/domnului director

În Monitorul Oficial nr. 751 din 30 august 2018 a fost publicată H.G. nr. 599 din 2 august 2018 pentru aprobarea Metodologiei standard de evaluare a riscurilor de corupţie în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale, împreună cu indicatorii de estimare a probabilităţii de materializare a riscurilor de corupţie, cu indicatorii de estimare a impactului în situaţia materializării riscurilor de corupţie şi formatul registrului riscurilor de corupţie, precum şi pentru aprobarea Metodologiei de evaluare a incidentelor de integritate în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale, împreună cu formatul raportului anual de evaluare a incidentelor de integritate. Data intrării în vigoare: 30 august 2018.

H.G. nr. 599 din 2 august 2018 aprobă:
1. Metodologia standard de evaluare a riscurilor de corupţie în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale, prevăzută în anexa nr. 1, împreună cu indicatorii de estimare a probabilităţii de materializare a riscurilor de corupţie, prevăzuţi în anexa nr. 2, cu indicatorii de estimare a impactului în situaţia materializării riscurilor de corupţie, prevăzuţi în anexa nr. 3, şi formatul registrului riscurilor de corupţie, prevăzut în anexa nr. 4.

2. Metodologia de evaluare a incidentelor de integritate în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale, prevăzută în anexa nr. 5, împreună cu formatul raportului anual de evaluare a incidentelor de integritate, prevăzut în anexa nr. 6.
În vederea realizării activităţilor prevăzute de prezenta metodologie, conducătorii autorităţilor şi instituţiilor publice dispun, prin decizie, constituirea unui Grup de lucru pentru implementarea metodologiei. Componenţa Grupului de lucru se stabileşte în funcţie de dimensiunea şi caracteristicile organizatorice ale autorităţilor/ instituţiilor publice.

Din componenţa Grupului de lucru fac parte:
  a) o persoană din conducerea instituţiei - în calitate de şef al Grupului de lucru;
  b) conducătorii sau reprezentanţii structurilor care se ocupă de următoarele activităţi: integritate, control intern, răspundere disciplinară, audit intern, resurse umane, control intern managerial, achiziţii publice, gestionarea mijloacelor financiare - în calitate de membri ai Grupului de lucru;
  c) consilierul de etică şi, după caz, consilierul de integritate - în calitate de membru al Grupului de lucru.
Prin actul de constituire a Grupului de lucru se desemnează şi secretarul acestuia.

Conducătorul instituţiei poate extinde componenţa Grupului de lucru şi la alte funcţii pe care le consideră relevante pentru realizarea activităţilor Grupului de lucru.

În vederea implementării Metodologiei standard de evaluare a riscurilor de corupţie se stabilesc următoarele sarcini, responsabilități, termene: document atasat, editabil

In atasare: Chestionar

... si aici viewtopic.php?f=150&t=20017&hilit=+standard
Actele normative pot fi urmărite la adresele:
-http://www.monitoruloficial.ro
-http://legislatie.just.ro
-http://legistm.ro

Cu stimă,
Consilier juridic Ion NISTOR
E-mail: juridic@isj.hd.edu.ro
Web: https://isj.hd.edu.ro/index.php/juridic-isj
Scrie răspuns

Înapoi la “INFORMARI JURIDICE”

Cine este conectat

Utilizatori răsfoind acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori