Simularea examenului de Evaluare Natională, an școlar 2024-2025

Moderatori: SZASZ-BARRA ZSOFIA, Cristina Bauman, Adriana Almasan, Maria Stefanie

Cristina Bauman
Membru
Mesaje: 906
Membru din: Ianuarie 22, 2008, 11:07 am
Contact:

Simularea examenului de Evaluare Natională, an școlar 2024-2025

Mesaj de Cristina Bauman »

16.03.2025

Simularea natională a probelor scrise din cadrul examenului de Evaluare națională – 2025

Luni, 17 martie 2025, elevii claselor a VIII-a din 78 de unități de învățământ cu nivel gimnazial din județ vor susține proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul simulării examenului de Evaluare Națională, în anul școlar 2024 - 2025.
La această simulare, care se va desfășura în 20 centre de examen organizate la nivelul județului, sunt așteptați să participe 2882 de elevi de clasa a VIII-a.
Proba scrisă la Matematică se va desfășura marți, 18 martie și va fi urmată, în 19 martie de proba scrisă la Limba și literatura maternă. Pentru această probă sunt înscriși 57 de elevi.
Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30.
Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.
Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor specifice aprobate de Ministerul Educației și Cercetării. Acestea sunt redactate sub forma unei broșuri care se tipărește față-verso, așa cum este transmisă de Centrul Național pentru Politici în Educație și Evaluare. Elevii pot solicita pagini suplimentare, dacă este cazul.
Subiectele și baremele de evaluare pentru probele scrise din cadrul simulării examenelor naționale din acest an sunt publicate zilnic, la ora 15:00 (după încheierea fiecărei probe).
Rezultatele vor fi comunicate individual în data de 31 martie și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și în consiliile profesorale, în vederea adoptării unor măsuri punctuale adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.
Obiectivele urmărite prin organizarea simulărilor la nivel național sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real și optimizarea rezultatelor obținute de către elevi la finalul studiilor gimnaziale.
Rezultatele obținute de elevi la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.
Le dorim mult succes elevilor și tuturor celor implicați în desfășurarea și organizarea acestui demers!

Inspector școlar general,
prof. dr. Maria ȘTEFĂNIE
Scrie răspuns

Înapoi la “Comunicate generale”

Cine este conectat

Utilizatori răsfoind acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 16 vizitatori