Rezultate Concurs "Călătoria mea multiculturală"

Moderator: Mathe Imola

Agnes Vlaic
Membru

Rezultate Concurs "Călătoria mea multiculturală"

Mesaj de Agnes Vlaic »

Către toate unităţile şcolare
În atenţia doamnelor/domnilor directori

Stimaţi colegi,

Ieri, 23.04.2015 la Colegiul Naţional "Sabin Drăgoi" Deva a avut loc prima ediţie a Concursului "Călătoria mea multiculturală". Concursul este cupris în Calendarul Concursurilor Naționale finanțate de către Ministerului Educației și Cercetării Științifice, aprobat cu adresa nr.26362/21.01.2015, capitolul XVI-Concursuri Școlare interdisciplinare și transdisciplinare, poziția 15.
Deşi la etapa judeţeană s-au înscris doar 2 echipaje, concursul a fost un bun exemplu de toleranţă, fair-play, multiculturalitate.
Echipajul format din 10 elevi ai clasei a VII-a A de la Liceul de Arte "Sigismund Toduţă" a prezentat o poveste metaforică despre etichetare, în care eroul principal a înţeles că este special aşa cum este, indiferent de câte etichete încearcă să-i pună ceilalţi.
Echipajul format din 14 elevi din clasele a X-a de la Colegiul Naţional "Sabin Drăgoi" Deva a prezentat o poveste, care se poate întâmpla la orice liceu: elevii "altfel" au fost la început respinşi, excluşi dar în final acceptaţi şi recunoscuţi de ceilalţi.
Mesajul transmis de ambele echipaje a fost unul pozitiv, de încurajare a toleranţei şi multiculturalităţii. Elevii minoritari au aparţinut etniei rrome, germane şi maghiare.
Juriul a acordat premiul I ambelor echipaje.
Felicitări elevilor şi doamnelor prof. coordonatori Noaghi Petriţa şi Giangu Ofelia!

Cu respect,
Vlaic Ágnes
inspector şcolar
Scrie răspuns

Înapoi la “Minoritati nationale”