ATRIBUŢIILE EDUCATORULUI-PUERICULTOR DIN CREŞĂ

Moderator: Gabriela Berbeceanu

Cresa Deva
Membru
Mesaje: 10
Membru din: Octombrie 29, 2014, 11:52 am
Localitate: Deva
Contact:

ATRIBUŢIILE EDUCATORULUI-PUERICULTOR DIN CREŞĂ

Mesaj de Cresa Deva »

Educatorul-puericultor din creşă şi din alte unităţi de educaţie antepreşcolară are, în principal, următoarele atribuţii:

a) realizează activităţi de îngrijire şi de stimulare psihomotorie a copiilor în vederea creşterii gradului de independenţă;
b) realizează activităţi care vizează dezvoltarea comportamentului socio-afectiv;
c) asigură formarea şi perfecţionarea comportamentului verbal;
d) realizează programe care cuprind activităţi ce urmăresc creşterea receptivităţii generale la stimuli în vederea dezvoltării capacităţilor şi atitudinilor în învăţare;
e) înregistrează progresele realizate de copil în jurnalul acestuia;
f) colaborează activ cu părinţii/reprezentanţii legali ai copiilor care frecventează unitatea.

Activitatea educatorului puericultor din creşă sau centru de zi este coordonată metodologic de consiliul profesoral din cadrul grădiniţei desemnate de către inspectoratul şcolar judeţean/al municipiului Bucureşti pentru supervizarea activităţilor educaţionale.

Educatorul-puericultor are obligaţia de a comunica în scris părinţilor/reprezentanţilor legali ai copiilor, prin jurnalul de legătură al copilului, trimestrial sau ori de câte ori este necesar, cel puţin următoarele informaţii, cu avizul directorului/şefului de centru:
a) progresele realizate de copii pe cele 5 domenii de dezvoltare;
b) starea emoţională şi afectivă a copiilor;
c) dificultăţi/deficienţe identificate;
d) orice alte elemente care necesită luarea unor măsuri sau a căror cunoaştere de către părinţi/reprezentanţi legali este necesară pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor.


Educatorul-puericultor poate comunica prin orice mijloace de comunicare părinţilor/reprezentanţilor legali ai copiilor informaţii cu privire la activităţile desfăşurate cu copiii şi rezultatele acestora.

Organizarea şi coordonarea activităţilor care vizează educaţia antepreşcolară din cadrul grădiniţei se asigură de către consiliul profesoral.

Organizarea şi coordonarea activităţilor care vizează educaţia antepreşcolară din cadrul creşei/centrului de zi se asigură de către consiliul profesoral al grădiniţei desemnate de inspectoratul şcolar judeţean/al municipiului Bucureşti, care asigură şi supervizarea activităţilor educaţionale.

Consiliul profesoral se subordonează consiliului de administraţie şi colaborează cu acesta, sprijinindu-l în luarea şi aplicarea deciziilor referitoare la educaţia antepreşcolară în unităţile în care se oferă servicii de educaţie antepreşcolară.

Baza: Hotararea nr. 1.252 din 12 decembrie 2012 privind aprobarea Metodologiei de organizare si functionare a creselor si a altor unitati de educatie timpurie anteprescolara
Fişiere ataşate
7Programul zilnic.doc
(113 KiB) Descărcat de 210 ori
Scrie răspuns

Înapoi la “Educație timpurie”

Cine este conectat

Utilizatori răsfoind acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori